Ieșean, la un pas de tragedie din cauza unui canal fără capac lăsat nesemnalizat

0
94

Un ieşean s-a accidentat grav după ce a avut ghinionul să cadă într-un canal. Bărbatul le-a povestit medicilor că, joi seara, atunci când s-a rănit, se întorcea de la serviciu. Din cauza lăsării întunericului şi a faptului că groapa nu era semnalizată corespunzător, bărbatul a plonjat în interiorul acesteia, accidentându-se. Ieşeanul şi-a rănit mâinile, picioarele şi abdomenul. Mai grav însă este că izbitura i-a afectat unul dintre plămâni, zdrobindu-l, arată „Ziarul de Iași”.

 

Pacientul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, unde i-a fost scos sângele adunat în cavitatea pleurală. După primele investigaţii şi tratamente, ieşeanul a rămas internat pentru supraveghere în Clinica de Chirurgie Toracică a unităţii medicale.

 

„Pacientul în vârstă de 38 de ani se întorcea aseară de la serviciu şi a căzut din greşeală într-un canal. El a ajuns în UPU policontuzionat, cu o contuzie toraco-abdominală, multiple contuzii de membre, plus pneumotorax. Bolnavul a fost drenat şi internat pe secţia specializată a spitalului“, a arătat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD. În cazuri minore, pneumotoraxul este asimptomatic, însă în cele severe simptomele se dezvoltă rapid pornind de la durere puternică şi poate duce la şocul cardiovascular.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUPDATE. Școala de medicină din Iași, lovită de acuzații de corupție. Medicii Carmen și Gheorghe Dorobăţ, reținuți de procurorii DNA
Articolul următorStatul, bun de plată pentru un lider al clanului Corduneanu. Cât costă reabilitarea imaginii unui interlop
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments