„Închisoare privată” descoperită în Lugansk: Rebelii pro-ruşi torturau prizonierii în stil mafiot

0
48

Războiul din estul Ucrainei, purtat între separatiștii susținuți de Rusia și Kiev continuă să uimească. La începutul anului curent, așa-zisele autorități ale autoproclamatei Republici Populare Lugansk au anunţat că au „lichidat” un centru „ilegal” de tortură. Centrul de detenţie, organizat în subsolul unei clădiri controlate de rebelii pro-ruși, ar fi fost mai degrabă o închisoare „neagră” unde prizonierii ar fi fost supuşi unor torturi meschine, conform mărturiei prezentate de presa ucraineană, transmite portalul independent.md.

 

„Închisoarea” ar fi fost controlată de către rebeli pro-ruşi şi militanţi ruşi, aflați sub conducerea lui Alexander Bednov, cunoscut şi sub numele de „Batman”, care ar fi fost ucis de către luptătorii „miliției” din Lugansk, după ce a refuzat să depună arma și a opus rezistență, potrivit așa-zisei procuraturi ai Republici Populare Lugansk. Aceasta s-ar fi petrecut în momentul depistării centrului de detenţie, scrie RIA Novosti.

 

Conform mărturiilor, centrul deţinea în permanenţă aproximativ 20 de prizonieri, torturaţi frecvent.

„Dacă vreun prizonier rezista, era bătut cu o ţeavă de plastic” a declarat Aleksey Dakhnenko, unul dintre coordonatorii centrului de tortură, şi membru al bandei conduse de Batman, într-un interviu video postat pe Youtube.

Conform declaraţiilor acestuia, unul dintre torţionarii puşcăriei, poreclit Maniacul, tortura prizonierii cu ajutorul unui ciocan.

 

„Maniacul era binecunoscut pentru cruzimea sa. Se spunea că ar deţine o trusă chirurgicală, pe care o punea în faţa prizonierilor, dar era doar pentru a-i speria” afirmă Dakhnenko în postarea video.

După cum precizează RIA Novosti, în iunie 2014, unitatea de luptă Batman a luat ostatici civili și a torturat un număr de 13 persoane. În plus, „procurorii” acuză batalionul de extorcare de bani și o serie de jafuri. În timpul perchezițiilor, în casele luptătorilor au fost găsite peste 100 de arme de foc, muniție, bani și bunuri furate.

 

Membrii unității Batalion se apără, însă, spunând într-un mesaj postat pe rețeaua socială „VKontakte” că liderul lor, Alexandr Bednov, a fost ucis pe 1 ianuarie la ordinul direct al lui Igor Plotnițki, „președintele” autoproclamatei republici.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments