Iohannis, despre relaţia cu Ponta: Mi se pare NORMAL să discutăm. Nu e nevoie de un contract de COABITARE

0
69

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că vrea să aibă o relaţie „de lucru” cu premierul Victor Ponta şi susţine că este absolut „normal” să existe discuţii preşedinte-premier, fără să fie nevoie de încheierea unui „contract de coabitare”.

Klaus Iohannis a explicat că i se pare „normal” să se întâlnească cu premierul atunci când situaţia se impune, fie săptămânal, fie la intervale mai mari de timp.

Am vrut sa fie o relatie de lucru. Nu avem niciun fel de coabitare, de pact sau înţelegere. Mi se pare absolut normal sa vorbim, pentru că este vorba de bunul mers al României (…)  Trebuie sa existe discutii. Sunt discutii de lucru, nu sunt discutii politice. Nu la televizor isi dau teme reciproce într-o democraţie normala, ci se intalnesc. Nu trebuie sa avem niciuun contract de coabitare. Suntem obligaţi, prin natura funcţiilor, să ne intalnim şi sa prevenim apariţia unor conflicte intre palate”, a spus Iohannis, la Adevarul Live.

Şi premierul Victor Ponta a vorbit de întâlnirile săptămânale cu preşedintele.

Într-o intervenţie la România TV, premierul a dat asigurări că buna colaborare dintre Guvern şi preşedinte va fi de durată şi va avea ca rezultat deblocarea proiectelor importante pentru România.

„Voi avea în fiecare săptămână o întâlnire instituţională, normală, utilă, cu preşedintele ţării. Această întâlnire săptămânală e extrem de utilă, extrem de necesară. Ca să ai succes în mari proiecte, poţi să o faci dacă preşedintele şi Guvernl împreună. Vom avea o colaborare instituţională decentă, normală şi eficientă, o să vedeţi că or să dea rezultate bune şi o să deblocheze proiecte bune pentru România”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat despre durata colaborării cu preşedintele Klaus Iohannis, Ponta a răspuns: „În ceea ce mă priveşte, va dura cât voi fi premier”.

 

 

Sursa: rtv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAdriana Bahmuţeanu, atac dur la Silviu Prigoană. "Este dezaxat mintal, mi-a dat palme, a bătut copiii…"
Articolul următorCaz halucinant: „M-au scos nebună ca să-mi ia banii”. Fostă șefă de la Socola, implicată într-un scandal uriaș
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments