ISTORIC! Un chinez a cumpărat 20% din acțiunile Atletico Madrid

0
76

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din China, miliardarul Wang Jianlin, a cumpărat 20% din acțiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid. El a plătit pentru asta 45 de milioane de euro şi a devenit primul investitor chinez care intră în acționariatul unui mare club de fotbal european

Tranzacția vine ca o mană cerească pentru Atletico Madrid, care a acumulat datorii de peste 500 de milioane de euro. De asemenea, va ajuta la introducerea clubului către noii suporteri și sponsori din China.

Miliardarul chinez deţine conglomeratul de firme Wanda, iar acţionariatul la Atletico Madrid face parte din strategia sa de a-și diversifica afacerile. În 2012, Dalian Wanda a cumpărat lanțul american de cinematografe AMC Entertainment Holdings Inc. în condițiile în care este deja acționarul principal la cel mai mare lanț de cinematografe din China, Wanda Cinema Line Corp.

Wang Jianlin nu exclude posibilitatea ca, pe viitor, grupul Wanda să continue să investească în cluburile de fotbal din Europa. „Vrem să oferim tinerilor chinezi talentați mai multe oportunități pentru a juca la nivel internațional”, a declarat Wang Jianlin.

 

 

 

 

Sursa: obiectiv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAnunţ important de la meteorologi. Din 1961 nu s-a mai întâmplat aşa ceva!
Articolul următorCum poate afecta fumatul viaţa sexuală
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments