Kievul se teme de agresiune în vest. Trimite sute de militari la hotarul cu Transnistria

0
108

Garda Populară Națională a Ucrainei a dislocat 500 de militari din Kiev în regiunea Odessa și Vinița. Militarii urmează să întărească zona de frontieră cu regiunea transnistreană.

„Obiectivul numărul unu este paza frontierei. Pentru a nu permite formarea unor grupuri teroriste, precum și infiltrări pe teritoriul Ucrainei din partea regiunii transnistrene. Până acum militarii au păzit granițele definite de Operațiunea Anti-teroristă. Acum urmează să întărească posturile de patrulare pe o distanță de 500 de km din regiunile Odessa și Vinița.”

 

Susține Consilierul Gărzii Naționale din regiunile de sud, Evghenii Rojeniuc, într-o declarație postată de dumskaya.net.

Afirmația a fost făcută după ce mai multe site-uri din regiunea transnistreană au difuzat știri unde se vorbește despre aplicațiile militare în care sunt antrenați militarii ruși.

 

„Aproximativ 400 de ofițeri din grupul operativ al forțelor militare ruse sunt antrenați timp de o lună într-un exercițiu militar. În cadrul aplicațiilor sunt implicate mai mult de 30 de unități de tehnică militară. O atenție sporită se acordă pregătirii militare a personalului în acționarea grupurilor tactice mici.”, transmite novostipmr.com

 

Deasemenea, newspmr.com, informează că în cadrul aplicațiilor, militarii au fost antrenați în exerciții de pază a podurilor și a căilor de acces din zona de frontieră.   

O altă agenție de știri ucraineană scrie că regiunea transnistreană, cândva o zonă de conflict, prezintă încă un pericol eminent. Motivul este că încă din anii 90 pe acest teritoriu sunt dislocate forțe militare ruse. Combatanții din Garda Populară Națională a Ucrainei vor întări forțele militare din regiunea de sud pentru a preveni formarea unor grupări teroriste, informează inforesist.org.

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments