Klaus Iohannis a participat la liturghia de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu. Ce a spus la final

0
86

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, dumnica, la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu

Mitropolitul Ardealului şi arhiepiscop ortodox de Sibiu Laurenţiu Streza a condus celebrarea liturgică. Catedrala Mitropolitană Ortodoxă a fost ridicată la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia, din Constantinopol, la scară redusă.

Lăcaşul este şi sediul Arhiepiscopiei Sibiului şi Mitropoliei Ardealului.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a asistat timp de aproximativ două ore la liturghia de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu, le-a urât romanilor, la ieşirea din lăcaşul de cult, ”La mulţi ani!” şi ”un an 2015 binecuvântat”, el dând mâna cu mai multe persoane.

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a spus, în predica pe care ţinut-o la catedrala din Sibiu, că se simte onorat de faptul că preşedintele Iohannis a participat la slujbă şi a afirmat că şi patriarhul Daniel îl aşteaptă pe şeful statului la o slujbă. Streza a mai afirmat că îi va oferi preşedintelui pixuri şi calendare cu însemnele Mitropiliei Ardealului.

”Vă doresc tuturor «La mulţi ani!» şi un an 2015 binecuvântat!”, a declarat jurnaliştilor Klaus Iohannis. De asemenea, câţiva oameni l-au aplaudat pe şeful statului. Apoi, Iohannis a intrat împreună cu Laurenţiu Streza în reşedinţa mitropolitului, unde a stat circa 20 de minute, iar la ieşire preşedintele a salutat oamenii şi le-a spus din nou ”La mulţi ani!”.

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDe mâine, gata vacanţa pentru elevi. Când va fi următoarea întrerupere a cursurilor
Articolul următorŞi-a sugrumat un prieten, apoi i-a spus unui vecin că a ucis "diavolul". Bărbatul din Hunedoara a fost arestat
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments