UPDATE. Elena Udrea, acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţia de avere, în dosarul Microsoft

0
64

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care îi informează pe internauți că a „fost invitată la DNA”, transmite Digi 24.

 

UPDATE 12.20

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că Elena Udrea a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar „înregistrat de mai mult timp la DNA”.

„Nu este un dosar nou”, a spus Kovesi, care a refuzat să facă alte precizări privind calitatea procesuală a Elenei Udrea în acest moment.

 

 

Elena Udrea este acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţia de avere, în dosarul Microsoft.

Ea nu ar fi menţionat în documentele depuse în calitate de parlamentar şi ministru, în perioada 2009 – 2013, mai multe tranzacţii financiare realizate de fostul său soţ, Dorin Cocoş.

Procurorii spun că aceste tranzacţii ar fi trebuit să fie declarate de Elena Udrea în documentele oficiale depuse, având în vdere că ocupa demnităţi publice. 

 

Sunt informaţii că aceste sume de bani ar fi provenit din cele pretinse de Dorin Cocoş, pentru a interveni în relaţia contractuală dintre statul român şi compania Microsoft.

 


 

Elena Udrea a postat joi un mesaj pe pagina sa de Facebook, însoțit de o fotografie, în care precizează că a fost chemată la DNA. 

„În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi „cu mandat”) de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook. 

 

„Observ o nouă încercare de implicare artificială a mea în dosarul Microsoft – se vorbeşte acum despre faptul că nu aş fi punctat într-o declaraţie de avere din 2009 o sumă de aproximativ 100.000 de euro cu care Dorin Cocoş şi-ar fi împrumutat una dintre firme. De aceea, vreau să punctez câteva lucruri:

1. Nu am declarat împrumutul în declaraţia de avere, pentru că nu am ştiut de el, deoarece fostul soţ nu mi-a spus.
2. Pe de altă parte, nu cred că s-a încercat ascunderea împrumutului cât timp a fost înregistrat în actele societăţii. Deci, la vedere.
3. Am completat întotdeauna declaraţiile de avere în conformitate cu informaţiile pe care le-am primit de la contabilii fostului meu soţ.
4. Legea ANI are o problemă pentru că te obligă să îţi asumi pe proprie răspundere operaţiunile făcute de alţii. Evident că te poţi afla sau poţi fi indus în eroare! Spre exemplu, dacă Dorin Cocoş îi cumpăra o maşină amantei, cu siguranţă nu m-ar fi informat de acest lucru pentru a-l trece în declaraţia de avere.

 

Îmi arăt toată disponibilitatea în faţă ANI şi a Parchetului de a lămuri această situaţie şi orice alt tip de speculaţie care s-ar putea genera. Nu am absolut nimic de ascuns” a scris liderul PMP pe pagina de Facebook, în 9 ianuarie.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments