„Lumbersexualii”, o nouă tipologie masculină. Cu ce se deosebesc de hipsteri sau metrosexuali

0
211

 O nouă tipologie masculină câştigă tot mai mult teren în faţa hipsterilor şi a metrosexualilor. E vorba de „lumbersexuali”, o categorie nou apărută, inspirată de eroul popular american Paul Bunyan, uriaşul tăietor de lemne.

 După ce în ultimii ani s-a vorbit despre metrosexuali, ubersexuali sau hipsteri, o nouă „categorie” de bărbaţi a fost etichetată recent. Este vorba despre „lumbersexuali” (lumber=cherestea), tipologie ce descrie acele persoane de sex masculin care preiau anumite caracteristici ale hipsterilor atunci când vine vorba de înfăţişare, dar împrumută unele elemente de la tăietorii de lemne americani, scrie mic.com.

Cu barba lungă, părul cu aspect uşor neîngrijit, tatuaţi, îmbrăcaţi în pulovere sau cămăşi groase, cu carouri, şi bocanci, lumbersexualii combină stilul romantic cu cel autentic, inspiraţi fiind de eroul popular american Paul Bunyan, un tăietor de lemne uriaş.

 

 

 

Pe de altă parte, în vreme ce evoluţia tehnologică este din ce în ce mai semnificativă, pentru bărbaţi devine mai dificil să-şi demonstreze virilitatea. Drept urmare, lumbersexualii simt nevoia de a se implica în activităţi care să le pună în evidenţă calităţile: nu îşi mai dovedesc forţa mergând la sală şi ridicând greutăţi, ci, spre exemplu, tăind lemne.

 

 

 

 

„Lumbersexualii reprezintă, probabil, primul arhetip creat ca răspuns la modul în care tehnologia are impact asupra genului”, precizează sursa citată. „(…) Lumbersexualitatea spune, de fapt, foarte multe despre masculinitatea secolului al XXI-lea”, conchide mic.com.

 

 

 

 

 

Sursa: gandul

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFostul căpital de la FC Botoşani va fi audiat ca martor într-un dosar ce implică „prostituatele pentru VIP-uri“
Articolul următorBiblioteca Universităţii Tehnice din Iaşi, în topul celor mai frumoase 25 de biblioteci din lume
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments