VIDEO. Maşinile care se conduc singure vor fi în curând pe şosele. Prototip prezentat la Detroit

0
53

Dacă avioanele zboară pe pilot automat, de ce să nu circule şi maşinile la fel pe şosele? Mai avem însă până când vom vedea şoferi stând degajaţi pe bancheta din spate, în timp ce maşina lor este condusă de o maşinărie. Sigur, trebuie luate în calcul o mulţime de variabile, celalate autovehicule care circula pe şosea, dar industria auto face progrese uluitoare în acest sens.

O companie americană are o istorie de peste zece ani în inovaţia electronică aplicată pe autovehicule. Un prototip prezentat la Detroit profită de cele mai noi tehnologii de analiză a şoselelor şi traficului pentru a oferi o călătorie mai plăcută pentru cel aflat la volan. După ce calculatorul preia controlul vehiculului, scaunul din faţă se poate deplasa în aşa fel încât şoferul să stea mai bine de vorbă cu pasagerii.

Pare SF, dar este o tehnologie a prezentului, mai degrabă decât a viitorului. Multe companii mari investesc milioane de dolari în pilotul automat pentru şosele; el va deveni realitate mai repede decât ne imaginăm.

La fel şi maşinle electrice; bateriile ocupă încă foarte mult spaţiu, iar puterea lor este limitată. Şi în aces sens lucrurile se vor schimba în curând, cu tehnologii împrumutate din tehnologia mobilă, unde sursa de electricitate trebuie să fie miniaturală.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: tvr

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLucian Bute va fi consiliat de managerul lui Floyd Mayweather
Articolul următorSurpriză! Irina Begu a eliminat o favorită la Australian Open
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments