MILIOANE DE EURO pentru a-i aduce în țară pe infractorii români căutați prin Interpol

0
72

În următorii doi ani, statul român va plăti cel puţin 12 milioane de euro ca să-i aducă în ţară pe infractorii căutaţi prin Interpol. Poliţia a încheiat deja mai multe contracte cu agenţii aeriene şi de turism, astfel încât să poată trimite ofiţeri în orice colţ al lumii pentru a-i repatria pe cei care au comis infracţiuni în România iar apoi au fugit. Anul trecut, aproape cinci mii de astfel de urmăriţi internaţional s-au întors în ţara noastră.

 

Fie că sunt condamnaţi, fie că sunt suspecţi în dosare penale, dacă fug din ţară în perioada anchetei, toţi au aceeaşi soartă. Indiferent unde s-ar ascunde, atunci când sunt găsiţi, infractorii sunt aduşi în România în acelaşi fel. Încadraţi de poliţişti şi încătuşaţi, la bordul unui avion de linie.

 

Poate să pară o hartă cu ofertele de zbor ale unei companii aeriene. În realitate, este planul de zbor al Poliţiei Române. Sunt curse spre Bucureşti din marile oraşe ale Europei sau ale lumii. Aproape 100 de metropole în care s-ar putea refugia străinii sau conaţionalii care au comis fapte ilegale în ţara noastră şi care sunt căutaţi prin Interpol. Aproape 10.000 dintre ei ar putea să fie repatriaţi în următorii ani. Costul acestor operaţiuni ajunge la 12 milioane de euro, bani plătiţi din bugetul de stat.

 

Olimpic International Turism şi Danco Pro Communication sunt firmele care vor oferi bilete de avion în valoare de 6 milioane de euro pentru aproape toată Europă. Agenţiile Perfect Tour şi Eximtour vor primi şi ele un milion şi jumătate de euro pentru oraşe din afara Uniunii Europene, iar compania naţională Tarom, a primit două contracte de mai puţin de jumătate de milion. Round The World Travel este firma care va asigura zborurile din Australia sau Asia, pentru un milion de euro.

 

În contractele încheiate de Poliţia Română sunt incluse şi biletele pentru oamenii legii. Fiecare urmărit repatriat va fi însoţit de cel puţin doi ofiţeri.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEfectul „Charlie Hebdo”: patru din zece francezi cred că este necesară evitarea publicării caricaturilor cu Profetul Mahomed
Articolul următorArmele folosite în atentatele de la Paris provin din România sau Bulgaria
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments