Mircea Geoana şi Marian Vanghelie îşi fac partid. Nouă formaţiune politică nu ar spune nu unei moţiuni de cenzură

0
57

Excluşi din PSD, Mircea Geoana şi Marian Vanghelie îşi fac partid. Au discuţii cu parlamentari de la toate partidele, dar mai ales cu foşti colegi de partid nemulţumiţi de actuala conducere

„Sunt 50 – 60 de senatori şi deputaţi care ni se vor alătura până la începutul sesiunii parlamentare”, spun cei doi, convinşi că formaţiunea lor va fi gata până la sfârşitul acestei luni.

La o lună de la excluderea sa din PSD, Mircea Geoana negociază cu senatori şi deputaţi de la PSD, dar şi de la Partidul Poporului, de la formaţiunea condusă de Calin Popescu Tariceanu şi de la Partidul Conservator formarea unui nou grup parlamentar. Fostul lider social-democrat susţine că până la sfârşitul lunii va înfiinţa un nou partid politic.

„Eliminarea mea absolut brutală şi fără justificare mă va face să ies la pensie din politică. Am obligaţia să dau stangii româneşti un nou început”, a spus Mircea Geoana.

Fără să fi avut discuţii cu liderii PNL sau PDL, Geoana susţine că grupul format în jurul său ar putea vota şi o moţiune de cenzură împotriva cabinetului Ponta.

„Dacă va exista şansa unui proiect politic major în care un guvern de mare coaliţie între noul PSD şi noul PNL, atunci voi spune da”, a spus Geoana.

Mircea Geoana ar fi preşedintele noului partid şi este susţinut de primarul Sectorului Cinci. De altfel, Marian Vanghelie ar urma să deţină funcţia de preşedinte executiv în noua formaţiune.

„Am început discuţii cu oameni nu doar din PSD, PC, UNPR, PLR, cu oameni care nu au probleme juridice. Sunt sigur că vor veni între 50 şi 60 de parlamentari”, a spus Marian Vanghelie.

Cu susţinerea Partidului Conservator, a UNPR şi a minorităţilor, guvernul are acum o majoritate de aproximativ 50 de voturi. Mircea Geoana şi Marian Vaghelie nu au stabilit încă un nume pentru formaţiunea lor.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments