Monica Macovei vrea o guvernare fără comuniști la Chișinău

0
63

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că la Chișinău trebuie să se formeze un guvern fără comuniști. Copreşedinte în precedenta legislatură al Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica Moldova, Monica Macovei este de părere că în Republica Moldova nu este nevoie de orice fel de guvern. ,,Guvernul de la Chișinău trebuie să reflecte votul populației, care a fost pro-european. Este vital ca drumul pro-european al Republicii Moldova să nu fie încetinit sau oprit, ci trebuie accelerat”, se arată într-un comunicat de presă, transmite infoprut.ro.

 

,,Moscova se bucură”, precizează Macovei, în condițiile în care PLDM și PDM au anunțat formarea unei coaliții minoritare.

 

Fostul candidat la președinția României atrage atenția asupra retragerii sprijinului față de Republica Moldova din partea tuturor statelor Uniunii Europene, mai cu seamă a celor sceptice la extinderea Uniunii. „Susținerea Guvernului de către PCRM frânează trenul Moldovei către Uniunea Europeană. Situația convine Moscovei; chiar dacă acum Vladimir Voronin nu răspunde total comenzilor Rusiei, el poate fi înlocuit în viitor de un agent rus”, avertizează europarlamentarul.

 

Europarlamentarul subliniază că în cursul vizitei reprezentanților Partidului Popular European (Elmar Brok), Partidului Liberal (Graham Watson) și Partidului Socialist Democrat (Knut Fleckenstein), cele trei partide – PLDM, PL și PD (care fac parte din aceste partide europene) – au primit și acceptat mesajul clar din partea europenilor că drumul spre Europa este asigurat clar de alianța guvernamentală PLDM-PL-PD, și nu de cea cu comuniștii. „Toate cele trei partidele trebuie să se țină de cuvânt, iar PD să înceteze atacarea Partidului Liberal”, solicită Macovei.

 

PLDM și PDM au încheiat vineri un acord de formare a unei alianțe de guvernare minoritară, partajându-și deja funcțiile ministeriale și guvernamentale.

 

 

(Sursa: infoprut.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments