Ofertă de cursuri de calificare pentru rromi

0
149

Persoanele de etnie romă care vor să-şi găsească un loc de muncă au posibilitatea să urmeze gratuit cursuri de calificare în meserii cerute pe piaţa muncii. Domeniile au fost stabilite în funcţie de preferinţele, iar formarea profesională are loc în cadrul unui proiect european, numit „Ocupare activă pe piaţa muncii”, finanţat prin POS DRU.

 

Oferta include 9 calificări, din diverse domenii. Astfel, pe lângă lucrător în comerţ sau florar, rromii pot deveni fochişti, tinichigii auto sau ajutor de bucătar. Proiectul prin care sunt oferite cursurile îşi propune limitarea marginalizării sociale, a discriminării şi sărăciei persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile şi incluziunea socială a acestora la nivelul regiunilor Nord-Est şi Bucureşti – Ilfov.  Partenerii Fundaţiei Filocalia sunt Siveco România, Somerset şi SC. HR Specialists SRL.

 

Proiectul este implementat în perioada 20 mai 2014 – 20 noiembrie 2015 şi se are în vedere creşterea încrederii şi stimei de sine pentru 792 persoane, formarea formare profesională pentru 792 persoane şi instruirea a 120 de angajaţi din administraţia publică locală, societatea civilă și din alte entităţi ce furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile.

 

Cursurile de formare profesională pentru romi vor demara la începutul anului viitor iar persoanele interesate pot contacta Fundaţia Filocalia la sediul din Târgu Cucului sau la [email protected].

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments