Patru jandarmi, anchetați de procurorii militari din Iași pentru abuzuri asupra protestatarilor de la Pungești

0
116

La mai bine un an după protestele sătenilor din localitatea Pungeşti, judeţul Vaslui, procurorii investighează o serie de posibile abuzuri şi purtări abuzive ale autorităţilor care au descins la manifestaţii, informează „Adevărul”.

 

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi se află în lucru patru dosare penale ce vizează modalităţile posibil ilegale prin care ar fi intervenit jandarmii pentru a-i calma pe cei care protestau faţă de exploatarea gazelor de şist din zonă.

 

Citește și REVOLTA DE LA PUNGEŞTI. Jandarmii şi protestatarii, faţă în faţă. Bătăi, dosare penale, arme albe confiscate. Chevron suspendă activităţile

 

„Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi sunt înregistrate şi se află spre instrumentare dosarele penale având numerele unice 255/P/2013, 257/P/2013, 22/P/2014 şi 11/P/2015. În dosarele anterior menţionate s-a început urmărirea penală, in rem, iar la acest stadiu al urmăririi penale aceasta este nepublică, fiind administrate procedeele probatorii, care implică obţinerea mijloacelor de probă, constând în audierea persoanelor care au calitate procesuală, conform funcţiei judiciare exercitată la acest moment”, au precizat reprezentanţii Parchetului Militar.

 

Potrivit unor surse juridice, până la acest moment, ar fi fost audiaţi mai mulţi jandarmi care au intervenit sau care au dispus intervenţiile la Pungeşti.

 

Citește mai mult AICI

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments