Păzea, trec câinii poliţişti!

0
67

Poliţiştii locali din Bucureşti au ajutoare noi: opt ciobăneşti care fac însoţire şi patrulare.

Ascultători, dar pregătiţi oricând să-i atace pe răufăcători. Opt câini, şase ciobăneşti germani, un ciobănesc cehoslovac şi unul belgian, s-au alăturat de curând echipelor de la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti. (PLMB).

Nero, unul dintre cei mai harnici, a punctat deja prima victorie în raportul de activitate. Zilele trecute, în timp ce se afla în Centrul Istoric, patrula canină a nimerit fix în mijlocul unei altercaţii. Când au văzut câinele cu botniţă între ei şi lătrând de zor, tinerii s-au speriat şi s-au oprit să-şi mai care pumni şi picioare, după cum ne-au spus agenţii care erau la faţa locului.

Câinii sunt antrenaţi în fiecare zi, ca şi poliţiştii care umblă cu ei. Patrulează zilnic şi nu doar prin zona centrală, ci şi prin parcuri, prin zonele cunoscute ca rău-famate, cele unde sunt parcagii şi unde se face comerţ ilegal.

“Este un proiect-pilot, care dă rezultate bune. Zonele cu parcagii au fost «periate », iar turbulenţii nu mai au reacţii violente când agenţii îi legitimează sau intervin”, ne-a declarat Răzvan Popa, purtător de cuvânt PLMB. Câinii patrulează şi noaptea şi “lucrează” câte doi pe tură.

 

 

 

Sursa: libertatea

 
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments