Pentagonul avertizează: „Rusia este gata să ducă război pe trei fronturi concomitent”

0
58

Federaţia Rusă ar putea să deruleze în următorii ani operaţiuni militare multiple fără o mobilizare masivă, a anunţat recent general-locotenentul Ben Hodges, comandantul forţelor armatei americane din Europa, transmite RBC, citat de portalul deschide.md.

Astfel, Rusia îşi întăreşte în prezent capacitatea militară de a demara şi susţine mai multe conflicte asemănătoare cu cel din Ucraina în diverse ţări europene.

Conform general-locotenentului american Ben Hodges, acţiunile Moscovei nu reprezintă în prezent o ameninţare imediată, dar în viitor riscul va putea deveni tot mai mare.

Îmbunătăţirea continuă a armatei ruseşti îi va oferi posibilitatea lui Vladimir Putin să demareze simultan până la trei operaţiuni, fără necesitatea unei mobilizari generale a armatei, susţine general-locotenentul american Ben Hodges.

„În prezent, fără o mobilizare puternică, nu cred că armata rusă poate începe simultan trei operaţiuni militare asemănătoare cu cea derulată în Ucraina”, afirmă comandantul forţelor armatei americane din Europa.

„Dar, cu siguranţă, în următorii ani, armata rusă va putea să lanseze operaţiuni în Ucraina şi să pună presiune în acelaşi timp pe ţările baltice de exemplu, şi pe Georgia de asemenea. Toate acestea fără o mobilizare generală”, a mai adăugat el.

Criza din Ucraina a făcut ca majoritatea ţărilor din estul Europei să solicite asigurări puternice din partea Alianţei Nord-Atlantice în privinţa securităţii regionale.

Moscova a negat sistematic orice implicare în conflictul din estul Ucrainei, însă statele occidentale au afirmat că au dovezi conform cărora Rusia livrează armament separatiştilor.

„Acum ei se concentrează pe Ucraina. Cred că celelalte ţări din regiune se uită şi se gândesc că ar putea deveni, în doi sau trei ani, următoarele ţinte”, a mai spus general-locotenentul Ben Hodges.

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentȘcoală de STAT pentru elevii HOMOSEXUALI. „Este o măsură vitală!”
Articolul următorO adolescentă însărcinată i-a cerut iubitului ei să-i omoare mama. Detaliile unei crime care i-a uimit şi pe anchetatori
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments