Piţurcă, în spatele transferului lui Tamaş la Steaua? Cum l-a convins antrenorul pe Becali şi cât va câştiga fundaşul în Ghencea

0
94

Gabriel Tamaş este foarte aproape de a semna cu Steaua. Victor Piţurcă este omul din spatele acestei mutări, anunţă DigiSport, care notează că fostul selecţioner l-a convins pe Becali de oportunitatea transferului, dar i-a explicat şi jucătorului cât e de utilă venirea în Ghencea.

Deşi în Arabia Saudită, Victor Piţurcă este omul începutului de an în fotbalul românesc. Tehnicianul a reuşit două mutări sonore – Sânmărtean şi Szukala -, cei doi urmând a părăsi campioana încă din această iarnă. Iniţial Steaua şi oficialii lui Al Ittihad nu se înţeleseseră asupra sumei de transfer, astfel că cei doi urmau să ajungă abia din vară la clubul lui Piţi, dar lucrurile au luat azi o altă turnură.

Concret, potrivit sursei citate, tehnicianul i-a explicat lui Becali că este stupid să aibă pretenţii exagerate pentru doi jucători pe care oricum îi pierde din vară şi că ar fi oportun să scadă din preţul acestora. Mai ales că Steaua are titlul 26 ca şi acontat, astfel că lipsa celor doi nu va conta atât de mult. În plus, ex-antrenorul naţionalei i-a promis lui Gigi că îi va oferi o variantă de top pentru înlocuirea lui Szukala şi l-a propus pe Gabi Tamaş, unul dintre preferaţii lui încă de pe vremea când era pe banca tricolorilor. Deşi Becali a fost puţin reticent, ştiindu-se că nu simpatizează prea mult jucătorii cu un background ca cel al jucătorului lui Watford (vezi episoadele bahice ale acestuia), perspectiva de a lua un jucător de naţională gratis a primat.

De partea cealaltă, Tamaş, care îi jurase credinţă lui Dinamo, a înţeles că o oportunitate ca aceasta nu i se va mai ivi prea curând. La 31 de ani, apărătorul consideră că mai are multe de spus în fotbal, iar Steaua reprezintă o şansă nesperată: are ocazia să joace la cel mai înalt nivel, în Liga Campionilor. Dar, mai important, va reveni în circuitul naţionalei, marea sa ambiţie.
 

100 000 de euro la semnătură plus un salariu de 25 000 de euro pe lună sunt banii pe care Tamaş îi va primi în Ghencea. Contractul va fi semnat pe două sezoane.

Cele două părţi au bătut deja palma, dar oficializarea mutării se va realiza abia după ce fundaşul îşi va rezilia contractul cu Watford. Există posibilitatea ca acest lucru să se întâmple chiar miercuri, pentru ca apoi Tamaş să facă joncţiunea cu lotul Stelei prezent în cantonamentul de la Oliva Nova.

900.000 de euro este cota de piaţă a lui Tamaş, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de

 

 

 

 

Sursa: prosport

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments