Poliţiştii de frontieră din Constanţa au confiscat o tonă şi jumătate de calcan şi rechin

0
60

Autorităţile de frontieră din Timişoara au confiscat aproximativ o tonă şi jumătate de peşte din speciile calcan şi rechin, procesat ilegal de echipajul unui pescador românesc. În acest caz sunt cercetaţi şi doi cetăţeni străini – un bulgar şi un turc, informează Mediafax.

Poliţiştii au verificat, duminică, o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, în care se aflau doi bărbaţi şi în care a fost descoperită o cantitate de peste 390 de kilograme de calcan.

Cei doi bărbaţi le-au prezentat poliţiştilor documente de transport pentru alte cantităţi de peşte decât cea aflată în autoutilitară şi au spus că au achiziţionat calcanul de la comandantul unui pescador sub pavilion România, aflat în Portul Turistic Tomis, cu scopul de a-l transporta în Bulgaria.
Supă ce au extins cercetarile, poliţiştii au depistat la bordul pescadorului peste 900 de kilograme de peşte din specia rechin, care fusese procesat fără autorizaţie de membrii echipajului.

La acţiunea poliţiştilor de frontieră constănţeni au mai participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa şi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, care au constatat faptul că din cantitatea de peşte găsită la bordul pescadorului, aproape 400 de kilograme erau improprii consumului.

Poliţiştii de frontieră au confiscat autoutilitara, precum şi tot peştele găsit în maşină şi la bordul pescadorului şi au deschis dosar penal pentru infracţiunile de procesarea fără drept a produselor obţinute din pescuit şi acvacultură şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte.

 

 

 

 

 

Sursa: antena3

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLovitura primită astăzi de Vladimir Putin: "Economia Rusiei a intrat oficial în criză"
Articolul următorLucian Bute va fi consiliat de managerul lui Floyd Mayweather
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments