„Poliţistul anului” în 2013, șef interimar al Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Iași

0
153

Începând de ieri, Corneliu Ioniţă conduce cu titlu interimar Serviciul de Acţiuni Speciale al IPJ, în urma anchetei efectuate asupra lui Toader Roman. Ioniţă este şeful Grupei Pirotehnice din cadrul SAS, fiind desemnat „Poliţistul anului” în 2013, în urma intervenţiei la atentatul cu bombă de la Universitate, scrie Ziarul Evenimentul.

 

 „Mascaţii” Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi au, începând de ieri, 30 ianuarie, un nou şef. Corneliu Ioniţă, şeful Grupei Pirotehnice din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale (SAS), a fost numit cu titlu interimar la conducerea acestei structuri, în urma demisiei lui Toader Roman, ridicat de procurorii DIICOT în urmă cu două zile, sub acuzaţia de favorizarea infractorului. Roman este acuzat că a făcut schimb de informaţii cu Cristian Doleanu, aflat în vizorul DIICOT pentru contrabandă.

 

La rândul său, inspectorul principal Corneliu Ioniţă, a fost recompensat de IPJ Iaşi cu titlul de „Poliţistul anului” în 2013, făcându-se remarcat prin rezultatele obţinute în misiunile cu risc ridicat la care a participat, în calitate de expert pirotehnist. Este angajat al IPJ Iaşi din anul 2000, fiind repartizat la SAS, unde îşi desfăşoară activitatea şi în prezent. În perioada 2006-2009, poliţistul a îndeplinit funcţia de Şef de Grupă Pirotehnică în cadrul SAS. Una dintre cele mai importante misiuni la care a participat poliţistul este cea din 8 iulie 2013, când un bărbat a intrat într-un amfiteatru al Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Copou, unde 36 de studenţi susţineau examenul de licenţă, ameninţând cu detonarea unei bombe artizanale pe care o avea în rucsac. În urma apelului la 112, Corneliu Ioniţă a ajuns primul la locul incidentului, luând măsurile de siguranţă şi imobilizând atentatorul.

 

 

(Sursa: ziarulevenimentul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments