Poroșenko promite să „recucerească întregul Donbas”

0
51

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a făcut apel la „renașterea” Donbasului, într-un discurs susținut în Piața Independenței din Kiev, la finalul unui marș de comemorare a victimelor atacului de la Volnovaha, unde o rachetă a lovit marți un autobuz, ucigând 13 civili, relatează Unian, citat de independent.md.


„Nu vom ceda nicio palmă de pământ ucrainean. Noi vom recuceri Donbasul, vom renaște ucrainitatea în Donbas, vom demonstra că un alt factor crucial în victoria noastră este unitatea poporului nostru”, a subliniat președintele Poroșenko.

 

Potrivit lui, autoritățile ucrainene vor încerca în curând să recâștige controlul asupra întregului Donbas – zonă minieră din estul Ucrainei, incluzând regiunile Donețk și Lugansk, cele două fiefuri ale separatiștilor proruși.

Marșuri de comemorare a victimelor de la Volnovaha s-au desfășurat duminică nu doar la Kiev, ci și în alte orașe ucrainene, precum și în comunitățile de ucraineni din străinătate.

 

Amintim că la începutul săptămânii zece persoane au decedat, iar alte 13 au fost rănite în estul separatist al Ucrainei, după ce o rachetă a căzut peste un autobuz, nu departe de un baraj al armatei ucrainene.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPreședinția română: „Vizita președintelui Iohannis la Chișinău rămâne în program”
Articolul următorUn locotenent-colonel ceh a înapoiat medaliile oferite de NATO: „Sunt niște criminali”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments