Povestea bărbatului captiv în propriul trup. Timp de 12 ani toţi au crezut că e în comă şi aşteptau să moară

0
131

Un bărbat din Africa de Sud a povestit coşmarul prin care a trecut atunci când s-a trezit din comă, însă nu a putut să comunice nimenui acest lucru.

Martin Pistorius a intrat în comă la vârsta de 12 ani. Nu s-a mai putea mişca sau comunica timp de 12 ani. Iar spre groaza lui, atunci când s-a trezit. nu a putut spune nimănui.

Băiatul din Africa de Sud a fost diagnosticat cu meningita în anii ’80. Părinţii lui au fost nevoiţi să-i facă baie, să-l hrănească şi să-l întoarcă la fiecare două ore de pe o parte pe alta, în pat. Medicii i-au spus că va muri în curând.

 

View image on Twitter

 

A fost atât de greu încât, povesteşte mama lui Joan, l-a privit într-o zi în ochi şi i-a spus: „Sper să mori”. Martin era însă treaz, auzea şi înţelegea tot ce se întâmplă în jurul lui. Bărbatul, ajuns acum la vârsta de 39 de ani, s-a trezit din comă la vârsta de 14 sau 15 ani. Nu se putea mişca sau comunica în continuare, însă era conştient.

 

Martin Pistorius - 2

 

„La doi ani de când am intrat în stare vegetativă am început să mă trezesc. Eram conştient de tot ce se întâmplă, la fel ca o persoană normală. Toţi erau obişnuiţi să nu mai sunt, aşa că nimeni n-a observat ca să începusem să fiu prezent din nou. Mi-am dat seama că îmi voi petrece restul vieţii singur”, a povestit Martin.

 

View image on Twitter

 

Bărbatul a povestit că tot ce mai putea face era să gândească, iar gândurile i-au devenit tot mai negre pe zi ce trecea.

Creierul lui Martin a început să funcţioneze normal la vârsta de 14 ani, urmat apoi de trup, la 24 de ani.
Martin Pistorius – 3

Martin a învăţat singur să scrie şi să citească şi a obţinut o diplomă în programare şi design. S-a căsătorit, iar acum locuieşte în Marea Britanie, unde lucrează ca programator.

Bărbatul a publicat şi o carte în care şi-a spus povestea – „Ghost Boy: My Escape From a Life Locked Inside My Own Body” (n.r. „Băiatul fantoma – Evadarea dintr-o viaţă închisă în propriul trup”).

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA tras un fum dintr-o țigară și s-a trezit în altă „dimensiune”… pe patul de spital
Articolul următorIpoteşti: Casa lui Eminescu, dărâmată în 1924
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments