Povestea românului care a revoluţionat grafica filmelor de la Hollywood. Academia de Film îi acordă o statuetă OSCAR

0
115

Un român stabilit în Suedia va primi o statuetă Oscar în cadrul galei pentru „realizări tehnice şi ştiinţifice”.

Succesul filmelor „Pinguinii din Madagascar”, „Motanul încălţat” sau „Cum să-ţi dresezi dragonul 2” i se datorează şi lui. Mihai Alden a creat alături de echipa lui un soft care este folosit în realizarea graficii animate.

Mihai Alden a plecat în Suedia cu familia când era clasa a 3-a. A studiat la o universitate prestigioasă din Linkoping şi a ajuns să lucreze cu faimoasa casa de producţie americană DreamWorks. Împreună cu doi colegi au revoluţionat producţia filmelor de animaţie după ce au creat un soft special. Open VDB a fost folosit la crearea peliculelor Motanul Încălţat, Cum să-ţi drasezi dragonul 2 sau Pinguinii din Madagascar.

Emoţionat, Mihai abia dacă îşi mai găseşte cuvintele în romana ca să exprime bucuria pe care o trăieşte.

Mihai Aldea, câştigător Oscar pentru realizări tehnice şi stiitifice: „Sunt mulţi ani de cercetare în spatele acestui premiu, dar ce e nou la acest soft e proiectul „open source” pe care toată lumea poate să îl acceseze şi foarte multe studiouri din lume au folosit biblioteca noastră pentru efecte.”

Mama lui Mihai locuieşte şi ea în Suedia şi este extrem de mândră că fiul ei a ajuns la Hollywood.

Elena Alden, mama lui Mihai: „E emoţionat, încă nu a ajuns să reflecteze. Încă e greu de exprimat. Sunt foarte mândră. Normal ca în România sunt rădăcinile lui, nu? În România s-a născut, acolo a făcut primele 2 clase, acolo este familia, rudele. În România sunt, dar se pare că Hollywood-ul i se potriveşte pentru carieră.”

Vestea că premiul Oscar vine în familie a ajuns şi la rudele din Dumbrăviţa, judeţul Timiş.

Ioana Golu, mătuşa lui Mihai: „Este un copil minunat, muncitor, a depus foarte multă muncă şi asta a fost visul şi ambiţia lui. Este o recunoaştere a meritelelor lui şi un cadou extraordinar pentru cineva care împlineşte 30 de ani, să ajungi la 30 de ani şi să fii nominalizat la Oscar eu zic că nu e puţin lucru. Acolo nu există program, dacă este nevoie lucrează până la 1, 2 noaptea.”

Mihai va primi premiul Academiei Americane de Film şi implicit statueta Oscar în cadrul unei gale speciale pentru „realizări tehnice şi ştiinţifice” organizată la Hollywood pe 7 februarie, cu doar câteva zile înainte ca tânărul să împlinească 30 de ani.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments