Primul meci al Simonei Halep în 2015

0
67

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi principala favorită, o va întâlni pe sportiva germană Annika Beck, locul 53 mondial, în primul tur al turneului de la Shenzhen (China), cu premii de 500.000 de dolari. anunță mediafax.ro, citat de Capital.

Cele două sportive s-au mai întâlnit până acum de trei ori, în două întâlniri impunându-se Halep.

Tot în primul tur la Shenzhen, Monica Niculescu, favorita numărul 7, va juca în compania Polonei Hercog (Slovenia), iar Alexandra Dulgheru o va întâlni pe chinezoaica Saisai Zheng.

De asemenea, Irina-Camelia Begu va juca în primul tur cu sportiva cehă Katerina Siniakova.

 

Potrivit statisticilor WTA, Simona Halep a câştigat anul trecut două titluri la turnee de simplu şi a jucat finalele de la Roland Garros, unde a pierdut finala cu Maria Sharapova şi Turneul Campioanelor, unde a fost învinsă în ultimul act al competiţiei de Serena Williams.

Alături de alte turnee de tenis desfăşurate şi la care a participat cu succes, Halep a încasat în 2014 suma totală de 4.519.763 dolari.

 

În întreaga sa carieră, jucătoarea de tenis din România a câştigat 8 turnee WTA şi 6 turnee ITF, încasând până acum din toate participările suma de 6.559.408 dolari. Un calcul simplu arată că anul trecut a fost cel mai important din cariera Simonei Halep, aproape 60% din averea sa a fost obţinută în 2014.

În vârstă de 23 de ani, Simona Halep ocupă în prezent poziţia a 3-a în clasamentul WTA. Halep a intrat în Top 50 mondial la sfârşitul lui 2012, apoi în Top 20 în august 2013, iar în Top 10 în ianuarie 2014, după ce a ajuns în sferturile de finala la Australian Open.

 

Cea mai importantă pozitie în clasamentul feminin, ocupată de Simona Halep, a fost locul 2 mondial, la 11 august 2014.

 

 

 

(Sursa: capital.ro)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments