Putin l-a invitat la Moscova pe președintele Venezuelei, pentru a discuta despre prețul petrolului

0
59

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, va efectua joi o vizită la Moscova, acolo unde se va întâlni cu Vladimir Putin. Principalul subiect de discuții pe agenda celor doi șefi de stat îl reprezintă prețul petrolului, care a ajuns la minimul ultimilor 6 ani, afectând astfel puternic economiile Rusiei și Venezuelei, dependente de exporturile de țiței.

 

„Desigur, principalul subiect de discuție îl va reprezenta situația de pe piața globală a petrolului, dar vor fi abordate și alte teme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremmlinului, Dmitri Peskov.

Președintele Venezuelei, țară care este membră a OPEC, organizație ce asigură peste 40% din producția mondială de petrol, a insistat în ultimele săptămâni asupra unor măsuri care ar stopa scăderea prețului țițeiului, scrie Tass.

 

Venezuela este unul dintre cei mai importanți exportatori de petrol din lume. Statul sud-american, care deține cele mai importante rezerve de petrol din America Latină, exportă zilnic 1,7 milioane de barili de petrol.

La fel ca și cea a Federației Ruse, economia Venezuelei este puternic dependentă de exporturile de țiței, iar scăderea cotației cu peste 60% a petrolului în ultimele 6 luni a adâncit problemele financiare ale țării.

 

Nicolas Maduro a acuzat anterior Statele Unite că poartă un „război al petrolului”, determinând scăderea prețului pentru a „distruge Rusia”.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentGiorgio Napolitano a demisionat din funcţia de preşedinte al Italiei
Articolul următorO publicație rusească ironizează punerea în funcțiune a gazoductului Iași-Ungheni
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments