Războiul dintre ApaVital și pășcăneni a ajuns la faza amenințărilor. Notificări ultimative transmise prin poștă

0
106

Conducerea societății ieșene de servicii de apă-canal, ApaVital, continuă războiul cu pășcănenii care locuiesc la bloc și nu doresc să încheie contracte în condițiile impuse: prin Asociații de Proprietari sau prin reprezentant de scară, arată NewsPascani.com.

 

După ce luni de zile a amenințat prin notificări colective că va opri apa dacă nu se semnează contractele și nu se achită contravaloare apei livrate din 1 iulie 2014, acum conducerea operatorului a trecut la amenințări individuale. Prin intermediul poștașilor s-au înmânat notificările individuale de plată prin care cetățenilor de la bloc li se impun consumuri ce ar fi generat o „îmbogățire fără justă cauză” în detrimentul ApaVital.

 

Notificările primite de către pășcăneni sunt în fapt un șantaj, explică NewsPascani.com. Acestora li se comunică suma ce o au de plată, iar mai apoi sunt amenințați cu trimiterea în judecată, în cazul în care nu o plătesc, pentru „îmbogățire fără justă cauză”.  Însă surpriză, dacă vrei să plătești debitul calculat de operator nu ai cum, decât dacă închei un contract prin intermediul unei Asociații de Proprietari sau printr-un reprezentant de scară. Mai mult, notificarea cuprinde și un model de împuternicire către un reprezentant de condominiu prin care acesta să încheie contractul.

 

 

Din notificare reiese clar că doar după ce ai semnat contractul, atunci poți plăti debitul, în acest sens ApaVital refuzând să emită o factură fără existența unui contract, pentru sumele pe care le reclamă ca fiind datorate, deși factura fiscală este din punct de vedere legal un contract în formă simplificată.

 

Un alt abuz al ApaVital este modalitatea de calcul a contravalorii consumurilor de apă rece și caldă din perioada iulie-noiembrie. Conform notificării, rezultă că sumele considerate debite de către operatorul ieșean au fost calculate printr-o metodă paușală. Și anume, consumul unei scări de bloc a fost împărțit în mod egal pentru fiecare apartament fără a se ține cont de contorizarea individuală.

 

Citește și Studiu de caz ApaVital: CUM LUCREAZĂ O REȚEA DE NEPOTISM

 

Pe lângă toate acestea, operatorul de apă-canal insistă ca toate consumurile de apă să fie calculate la prețurile practicate de el și nu la prețurile prevăzute în vechiul contract  pe care pășcănenii îl aveau cu Prest Serv Apa. Astfel,  ApaVital își impune prețul la produsul pe care-l comercializează în condiții de monopol și-l impută unui consumator fără să se sinchisească dacă acesta este sau nu de acord cu el.

Cetățenii chestionați s-au arătat foarte deranjați de practicile ApaVital și au anunțat că vor contesta consumurile și sumele impuse la plată de către operatorul ieșean.

 

Vezi AICI nota ultimativă remisă cetățenilor de către ApaVital SA Iași

 

 

(Sursa: NewsPascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments