Se întoarce roata. Liga Studenților de la „Cuza” a dat în judecată conducerea Universității ieșene

0
82

Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a depus, în 23 decembrie, la Tribunalul Iaşi, o acţiune împotriva instituţiei de învăţământ superior, cerând anularea regulamentului pentru studii universitare de licenţă, informează Ziarul de Iași.

 

Potrivit reprezentanţilor ligii studenţeşti, conducerea universităţii ieşene a votat în Consiliul de Administraţie şi în Senat o serie de măsuri şi de taxe pentru repetarea examenelor fără consultarea studenţilor.

 

„Liga Studenţilor a dat, la rândul ei, în judecată Universitatea «Cuza» la Tribunalul Iaşi, într-o speţă de contencios administrativ, prin care solicită anularea actualului regulament pentru studii universitare de licenţă, adoptat prin viciu de procedură, prin intermediul căruia au fost introduse noile taxe pentru examenele nepromovate în anii anteriori”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

 

De asemenea, Liga studenţilor condamnă decizia conducerii Universităţii „Cuza” de a o acţiona în instanţă, considerând că este o acţiune „total antidemocratică“.

 

Potrivit sursei citate, o asemenea măsură este „mai mult o formă de intimidare”, apărută ca reacţie în urma unor acţiuni desfăşurate de reprezentanţii ligii.

 

„Dacă era o problemă reală, s-ar fi sesizat mult mai devreme. În loc să rezolve problemele sesizate de către noi, conducerea preferă să ne atace, irosim timpul şi resursele fiecărei părţi“, a arătat Silvian-Emanuel Man, preşedintele ligii, în comunicatul de presă citat.

 

Reprezentanţii ligii susţin că organizaţia studenţească nu se află în ilegalitate, fiindcă a depus toate actele necesare obţinerii titulaturii în instanţă şi a primit toate aprobările.

 

Citește și Liga Studenților de la Cuza, acționată în judecată de conducerea UAIC: „Denumirea ligii induce în eroare şi creează confuzie”

 

Conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a dat în judecată Liga studenţească, cerându-i să îşi schimbe numele, motivaţia instituţiei de învăţământ superior fiind aceea că numele ligii ar induce în eroare, putându-se crede că asociaţia ar reprezenta întregul corp studenţesc al universităţii, lucru considerat de universitate ca fiind „ilegal şi incorect”.

 

Citește mai mult AICI

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments