Sexologul Bebe Mihăescu a câștigat procesul împotriva UMF Iași și cere prejudicii de 100.000 de lei pentru HĂRȚUIRE MORALĂ

0
133

Conferenţiarul universitar Vasile Mihăescu, cunoscut drept „Bebe Sexologul” şi care a câştigat definitiv procesul cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, după ce conducerea instituţiei l-a concediat în 2013 pe motiv că nu venea la ore, a făcut un nou pas în războiul cu reprezentanţii instituţiei.

 

Acesta cere 100.000 de lei drept prejudicii morale pentru „decredibilizarea publică, nesocotirea demnităţii, onoarei şi reputaţiei profesionale”, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, Ziare.com.

 

Profesorul susţine că acest caz este primul din mediul academic românesc de hărţuire morală (mobbing) a unui profesor Bologna.

 

 

„Precizez că nu sunt pentru prima oară expus comportamentului hărţuitor al angajatorului care, în pofida sancţiunilor primite de Statul Român, recidivează în acţiunea sa discreţionară de negare a demnităţii subsemnatului.

 

Dovadă în acest sens decizia din 2-X-2006 a CEDO prin care a fost condamnat Statul Român la plată a 3.000 de euro pentru refuzul punerii în practică a sentinţei de reintegrare şi plata drepturilor cuvenite, situaţie oarecum similară cu circumstanţele relatate”, a declarat conf. univ. dr. Vasile Mihăescu.

 

Profesorul a precizat că din punctul său de vedere a început să fie hărţuit moral de către conducerea UMF Iaşi de când a dezvăluit anumite fapte de corupţie comise de către şefii instituţiei.

 

„Pentru că am fluierat în biserică, adică am adus la cunoştinţă publică prin conferinţe de presă fapte de corupţie, şi pentru că biserica acestor candidaţi la puşcărie Rector DNA Vasile Astărăstoae şi Decan Doina Azoicăi (împotriva căreia s-a început urmărirea pentru infracţiuni de corupţie, aflându-se sub control judiciar fiindu-i ridicate atribuţiile de conducere a Facultăţii de Medicină) trebuia să funcţioneze aşa cum au organizat-o mai sus menţionaţii, au reuşit: să fiu eliminat din funcţia de şef de catedră, să mi se acorde un calificativ incompatibil cu nivelul de competență dovedit şi recunoscut public, să mi se reducă salariul în mod abuziv, şi, în final, să fiu concediat.

 

În scopul decredibilizării mele (fără ca această măsură să privească spaţiul public) angajatorul a adus la cunoştinţă publică măsurile dispuse, subsemnatul aflând din presă că sunt concediat”, a adăugat Mihăescu.

 

Bebe Mihăescu a fost concediat în 2013, Comisia de Disciplină a Universităţii de Medicină „Gr. T. Popa” din Iaşi decizând să-i desfacă contractul de muncă pentru abateri disciplinare repetate. Profesorul a acţionat instituţia în instanţă.

 

Tribunalul Iaşi, prin sentinţa civilă 2225/23 iunie 2014, pronunţată în dosar 5994/99/2013 şi rămasă definitivă prin respingerea ambelor apeluri, a decis anularea deciziei de concediere şi reintegrarea profesorului Vasile Mihăescu pe postul deţinut anterior, respectiv conferenţiar în cadrul facultăţii de Medicină Generală la Disciplină Ştiinţele Comportamentului.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentGrav accident de circulație comis de șeful Poliției Locale din Florești, județul Cluj
Articolul următorSexologul Bebe Mihăescu a câștigat procesul cu UMF Iași. Cere daune de 100.000 de lei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments