Temutul clan ieșean Tănase rămâne fără lideri. Judecătorii au mai condamnat câțiva interlopi la ani grei de închisoare

0
301

Foto: bzi.ro

Lovitură cruntă primită miercuri, de clanul Tănase din partea judecătorilor Tribunalului Iaşi. Fratele liderului Cosmos Tănase a fost condamnat la 15 ani de puşcărie pentru fapte de trafic de persoane ce ar fi fost comise la jumătatea anilor 2000. Alături de Valter Păşniceanu, magistraţii ieşeni au mai aplicat condamnări dure şi unor apropiaţi ai clanului ieşean, informează Ziarul de Iași.

 

Robert Amarişcă, un apropiat al familiei Tănase, a primit 9 ani de închisoare, în timp ce Cătălin Dracea, membru al clanului Corduneanu, a primit o pedeapsă de 12 ani de puşcărie. Lista condamnaţilor este completată de Decebal Băncuţă, Claudia Neagu şi Eugen Trufanda, care au primit şi ei condamnări de 10, 9, respectiv 11 ani de puşcărie.

 

De menţionat că sentinţa Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

Pe lângă pedepse, judecătorii au mai stabilit ca interlopii să achite daune de peste 100.000 de lei victimelor. A fost menţinut sechestru asigurator pe mai multe sume de bani ridicate în momentul percheziţiilor din acest caz, precum şi pe un imobil de pe strada Arcu, aparţinându-i Claudiei Neagu.

 

În rechizitoriul întocmit împotriva celor menţionaţi, anchetatorii ieşeni au precizat că interlopii ar fi racolat zeci de tinere din mai multe judeţe ale Moldovei, pe care le-ar fi trimis în ţările din Vestul Europei, unde le-ar fi obligat să se prostitueze. De pe urma tinerelor, interlopii ar fi câştigat sume considerabile de bani.

 

Condamnarea lui Păşniceanu vine după ce, în vara anului trecut, liderul clanului, Cosmos Tănase, a fost condamnat la 9 ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de cocaină. Un alt membru al familiei Tănase, Belgian, este dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat pentru infracţiuni rutiere.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentHoroscop zilnic, 14 ianuarie 2015. Săgetătorii ar putea primi o sumă mare de bani, iar Leii au parte de afecţiune
Articolul următorUn barman a vrut să-l asasineze pe preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA: "El este diavolul!"
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments