Teorie tulburătoare a unui expert ieșean: Cutremurele din România, induse artificial de o mare putere mondială

0
716

Cutremurele de suprafaţă din Vrancea şi trecerile bruşte, de la o zi la alta, de la 15 grade la plus 10 grade Celsius nu sunt fenomene naturale, ci efecte ale războiului geofizic pe care ruşii l-au declanşat în România. Aceata este părerea fizicianului Constantin Antohi, susţinută şi de specialişti în domeniul armelor care distrug mediul înconjurător de la distanţă.

 

18 cutremure în 14 zile

În prima zi a anului 2015 s-a înregistrat o ciudăţenie: un cutremur de suprafaţă în Vrancea, la adâncimea de 31 de kilometri, urmat de replici, tot de suprafaţă, în Ungaria, Cehia şi Slovacia. Menţionăm că zona seismică Vrancea este una de adâncime, unde se produc mişcări tectonice naturale mai jos de 50 de kilometri. În paranteză trebuie spus că seismul de suprafaţă poate produce distrugeri mai mari decât cel de adâncime, dar zonal, pe o arie mult mai mică. În fine, au urmat alte 18 cutremure, în 14 zile. Dintre acestea, luni s-a înregistrat un seism vrâncean de suprafaţă de 4,1 grade Richter – cam tărişor.
Fizicianul Constantin Antohi, profesor asociat la Facultatea de Hidrotehnică Cadastru şi Ingineria Mediului, din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“consideră că aceste cutremure atipice pentru zona Vrancei nu sunt rezultatul unei activităţi tectonice naturale, ci sunt provocate prin folosirea fenomenului de tip HAARP (High-frequency Active Aurol Research Project) de către ruşi, în scopuri militare – adică să ne înveţe minte!

 

 

Cutremurul a scos telefonul din funcţiune

„Am simţit unul din cutremure şi repede am vrut să o sun pe nevastă-mea. Când am dat să sun… nimic! Telefonul era mort! De obicei, când reţelele sunt ocupate, ţi se spune că abonatul nu poate fi contactat sau ceva de genul acesta. Mie nu mi-a apărut nimic pe telefon şi nici nu am auzit vreun mesaj“, a spus Constantin Antohi. Această ciudăţenie l-a pus pe gânduri pe profesor şi i-a venit idea că ar fi putut avea loc o inducţie electromagnetică.
„Am discutat şi cu colegii şi mi-am dat seama că s-a produs un câmp electromagnetic. Imediat m-am gândit la fenomenul HAARP, bazat pe invenţiile lui Nikola Tesla. Unele state deţin această tehnologie, de emisie a unor microunde spre ionosferă, şi, de acolo, sunt reflectate spre anumite puncte de pe Pământ, pentru a crea cutremure. Cred că cineva din Est provocă seisme în zona Vrancei. Eu cred că cineva nu ne vrea în NATO!“, a spus profesorul Constantin Antohi.

Așa se explică și salturile de temperatură

În susţinerea teoriei sale, Antohi spune că acest „fenomen HAARP“ poate provoca şi schimbări de climă, lucru întâmplat şi la noi în ultimul timp. Zilele trecute, de exemplu, ţara noastră a trecut în decurs  de câteva ore, de la temperaturi de -15 grade la 10 grade cu plus. Practic se produc salturi de temperatură de peste 20 de grade în 24 de ore. Iar aceste schimbări sunt prea dese, în sensul că după două-trei zile foarte reci, sub media anuală, urmează două-trei zile călduroase, peste media anuală.

„Fenomenul HAARP poate produce aceste oscilaţii! La un moment dat se poate întâmpla o întrerupere a circuitului de curenţi atmosferici, de undă lungă, ce se propagă cu viteză de la est, către vest. Întrerupându-se, se creează o depresiune, ce atrage curentul de aer cald, dinspre Sahara“, precizează fizicianul.

 

 În școlile din Iași s-au făcut mai multe exerciții de salvare în caz de cutremur. Mișcarea seismică s-a intensificat cu 400% în ultimele luni

Un cutremur mare nu afectează Iaşul

Profesorul Anothi consideră că un eventual cutremur de până în 7,4 grade, în zona Vrancei, nu ar afecta foarte tare Iaşul.

„Iaşul este situat mai la stânga de unda de propagare a unui cutremur din zona Vrancei. La cutremurul din ’77, în Iaşi, cu excepţia unor coşuri de case, care au fost dărâmate, nu s-a întâmplat nimic! La cutremurul din 10 noiembrie 1940, care a avut 7,4 grade Richter, s-a dărâmat un hotel de pe Râpa Galbenă şi… atât! Tot văd că se spune că multe blocuri de cărămidă din Iaşi ar avea de suferit în cazul unui cutremur mare. Eu nu cred! Eu stau într-un bloc de cărămidă şi în ’77 nu a fost o fisură, nimic! În cazul unui cutremur mare, cele mai mari probleme vor fi la Zimnicea, Buzău, Bucureşti, Galaţi, Huşi, Chişinău. Dar la Iaşi – nu!“, conchide Constantin Antohi.

 

Foarte multe cutremure cu magnitudine mare în 2014!

2009 – 3 cutremure, maxim 5,4 grade
2010 – 2 cutremure, maxim 4,7 grade

2011 – 2 cutremure, maxim 4,9 grade

2012 – 1 cutremur

2013 – 3 cutremure, maxim 5,3 grade

2014 – 8 cutremure peste 4,5 grade, maxim 5,6 grade

2015 – 6 cutremure, trei de 4,3 grade

 

Potrivit unei statistici a Institului Naţional pentru Fizica Pământului, în România, în zona Vrancei, din 2009 încoace s-au produs din ce în ce mai multe cutremure cu magnitudine mai mare de 4,5.

În 2009 s-au produs trei astfel cutremure, cel mai mare fiind cel de pe 25 aprilie, cu o magnitudine de 5,4.

În 2010 au fost doar două cutremure mai puternice, cel mai mare fiind de 4,7, pe 30 septembrie.

În 2011 s-au înregistrat tot două cutremure mai mari, cel mai puternic fiind cel de pe 5 mai, care a avut o magnitudine de 4,9.

În 2012 a fost un singur cutremur, pentru ca, în 2013, să fie trei cutremure, cel mai mare având magnitudinea de 5,3 şi producându-se pe 5 octombrie.

În ceea ce priveşte anul trecut, s-au înregistrat nu mai puţin de opt cutremure cu magnitudinea de peste 4,5, cel mai mare fiind cel de pe 21 noiemrbie, care a avut 5,6.

De asemenea, de la începutul anului şi până acum s-au înregistrat nu mai puţin de șase cutremure, dintre care trei au fost de 4,3.

 

 

Ruşii au mai atacat România cu arma geofizică, în 2005

La sfârşitul lunii iunie a anului 2006, Comisia pentru administraţie publică a Senatului a decis să înfiinţeze o subcomisie care să analizeze motivele pentru care s-au înregistrat inundaţiile catastrofale din nordul Moldovei, în anul 2005, care au omorât 38 de persoane şi au devastat 476 de localităţi.

La vremea respectivă se bănuia că ruşii ar fi folosit armele geofizice pentru a provocat ploile torenţiale în România. Rezultatele anchetei au rămas secr
ete, dar simpla punere a problemei la acest nivel dă de bănuit că situaţia în domeniul armelor geofizice este destul de gravă.

„Astfel de tehnologii sunt folosite astăzi în spionajul spațial şi testarea vulnerabilităţii inamicului din punct de vedere al capacităţii de răspuns operaţional în situaţii de criză. În urma conflictului din estul Ucrainei s-au înmulţit aceste anomalii meteorologice din cauza folosirii armei fizice în confruntarea dintre Rusia şi forţele NATO. România, prin poziţia sa geografică, este o zonă tampon şi o zonă de experiment pentru asemenea confruntări”, ne-a spus analistul militar Silviu Crăescu (foto), preşedintele Academiei Naţionale de Securitate .

 

Citește și Legendă urbană: nimeni nu trece poligraful. Nici comisarul care manevrează detectorul de minciuni de 15 ani, nu-l poate păcăli

 

Arma ruşilor se numeşte SURA

HAARP (Program Activ Auroral de Cercetare cu Frecvenţe Foarte Înalte), a demarat în 1992 la Institutul de Geofizică  al Universităţii Alaska din  Fairbanks. Este  un proiect știinţific  creat pentru determinarea comportamentului ozonului, azotului și ionilor la bombardamentul  radiaţiei solare și cosmice,  precum și  la emisia de radiaţii de înaltă  sau joasă frecvenţă de  pe  Pământ. Titular de proiect este Departamentul Apărării al Statelor  Unite, prin US Navy  și US Air Force.

Rusia  a  dezvoltat propria bază de cercetare a ionosferei, denumită SURA,  la  Vasilsurk. 

 

 

România are şi ea arma geofizică?

România deţine şi ea un ansamblu ciudat de antene militare, care nu seamană cu nimic din ceea ce a folosit până acum armata română – ci mai degrabă cu rețeaua HAARP. Este un sistem format din aproximativ 40 de antene dispuse pe două rânduri. În apropiere sunt câteva containere militare – adică centrul de comandă al instalaţiei. Niciun specialist militar nu a putut preciza ce anume ar putea fi ansamblul de antene.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments