Trenul care va străbate 7000 de km în două zile, în loc de şase şi va lega două dintre cele mai mari capitale ale lumii

0
78

Rusia şi China vor construi o cale ferată de mare viteză în valoare de 1.500 de miliarde de yuani (242 mld. dolari) între Moscova şi Beijing, care va reduce durata călătoriei între cele două capitale la numai două zile, a anunţat administraţia municipală a Beijingului, relatează Bloomberg.

 În prezent, călătoria cu trenul între Beijing şi Moscova durează şase zile, potrivit AFP.  Linia ferată care va lega cele două oraşe va avea aproximativ 7.000 de kilometri, depăşind ca lungime de peste trei ori cea mai lungă linie de mare viteză existenţa în prezent, între Beijing şi oraşul Guangzhou din sudul Chinei, şi va trece prin Kazahstan.

Proiectul apare în contextul în care Rusia se confruntă cu dificultăţi economice, pe fondul scăderii preţului petrolului şi al relaţiilor tensionate cu Uniunea Europeană şi Statele Unite, din cauza conflictului din Ucraina.

De cealaltă parte, China încearcă să impună la nivel internaţional tehnologia avansată pe care o deţine în domeniul construcţiilor feroviare.

În noiembrie anul trecut, prim-vicepresedintele companiei Russian Railways, Alexander Misharin, a declarat că tronsonul de cale ferată dintre Moscova şi graniţa Rusiei va costa 60 de miliarde de dolari, iar că linia ferată va reduce durata călătoriei între cele două capitale de la cinci zile la 30 de ore.

Misharin a apreciat atunci că proiectul care leagă Moscova de Beijing este similar Canalului Suez în ceea ce priveşte „scară şi importanta” acestuia.

China deţine cea mai mare reţea feroviară de mare viteză din lume, construită de la zero în mai puţin de 10 ani şi bazată pe tehnologie provenită de la companii străine, precum Alstom (Franţa), Siemens (Germania) şi Kawasaki Heavy Industries (Japonia).

 

 

 

 

Sursa: incont

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments