Un arheolog DEZVĂLUIE SECRETE INCREDIBILE din Al Doilea Război Mondial! Ce a descoperit în pădurile din Europa

0
50

Pădurile din nord-vestul Europei încă mai sunt bântuite de fantomele luptelor din timpu celui de-al Doilea Război Mondial. Craterele făcute de bombardamente, șanțurile care aduc aminte de tranșee sau rămășițe ale depozitelor alimentare fac încă parte din peisaj, iar experții susțin că toate aceste mărturii nu au fost toate studiate foarte bine și pot pune într-o nouă lumină suportul logistic al armatei germane și impactul acestuia asupra Aliaților, scrie Live Science.

„Deși istoria celui de-al Doilea Război Mondial este larg documentată și intens cercetată, arheologia conflictului militar abia recent a început să fie investigată în mod oficial”, a declarat David Passmore, expert militar și lector la Universitatea din Toronto.

Passmore a studiat tot ce înseamnă fortificații pe câmpurile de luptă, însă nu a găsit niciun fel de documentație legată de felul în care s-a dus războiul în pădurile din Europa.

„Am realizat că există foarte puțină documentație despre conflictele purtate în pădurile din nord-vestul Europei”, a spus Passmore.

Drept urmare, expertul canadian și colegii săi au demarat un studiu arheologic al bătăliilor cheie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, purtate în perioada iunie 1944 – februarie 1945. În special, arheologii s-au concentrat pe pădurile din nord-vestul Franței, cele din Belgia, Olanda, Luxemburg și Germania. Bazându-se pe informații academice, căutări pe Internet și tot felul de cărți despre al Doilea Război Mondial, cercetătorii au luat la pas aceste zone și au descoperit cratere lăsate în urmă de bombardamente, dar și depozite de logistică ale armatei germane.

„Aceste locuri ne pot spune foarte multe lucruri despre acele vremuri, pot să ofere o imagine mult mai clară și mai exactă cu locurile unde au fost poziționate trupele și cum s-a luptat. Acum suntem interesați să investigăm ce anume știau Aliații despre aceste depozite”, a spus Passmore.

Expertul militar a precizat că prin compararea informațiilor pe care le dețineau Aliații despre locațiile depozitelor cu dovezile arheologice, cercetătorii pot determina dacă bombardamentele Aliaților au fost eficiente. 

 

 

 

 

Sursa: jurnalul

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments