Unul dintre suspecții din atacul de la „Charlie Hebdo” s-a predat poliției

0
63

Unul dintre suspecții atacului de la „Charlie Hebdo” s-a predat poliției. Potrivit unor surse, cel mai tânăr dintre suspecţi, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-ar afla în custodia poliţiei. Ceilalți doi suspecți, Said și Chérif Kouachi, sunt doi frați cu origini algeriene, dar de naționalitate franceză. Informaţiile cu privire la aceştia sunt însă contradictorii. Jurnaliştii de la NBC News au anunţat că cei doi ar fi fost arestaţi, iar unul dintre ei este mort, în timp ce Liberation notează că cei doi fraţi au fost daţi în urmărire generală.

 

Fraţii Kouachi au fost identificaţi, după ce poliţiştii le-au găsit paşapoartele în maşina cu care cei trei terorişti au venit la sediul publicaţiei „Charlie Hebdo”.

 

Said şi Cherif Kouachi se pare că au de mai multă vreme legături cu organizaţii islamiste. Rămaşi orfani de mici, cei doi au crescut în Rennes, iar apoi s-au întors la Paris.

 

Ulterior au plecat în Siria, drumul Damasc-Paris devenind aproape o obişnuinţă. Cherif a fost arestat în 2005 în timp ce se pregătea să plece la Damasc şi a fost judecat în 2008 în urma destructurării filialei irakiene „al 19-lea arondisment” din Paris. Cherif a stat închis un an şi sase luni. După ce a fost eliberat, şi-a câştigat existenţa livrând pizza.

 

Musulman „de ocazie”, așa cum singur se descria, Cherif s-a transformat într-un adevărat fanatic, dornic să devină erou, indiferent de consecințe, scriu jurnaliștii de la Liberation. El a devenit un jihadist convins, care se pare că dorea să lupte pentru a-i salva pe prizonierii închisorii Abu Ghraib, mai notează sursa citată. Cherif nu a fost însă un musulman devotat. A avut iubite, fuma şi bea alcool.

 

Un jurnalist german a publicat pe contul său de Twitter o poză recentă cu cei doi fraţi.

 

Despre Said Kouachi, The New York Times scrie că ar fi avut legături cu filiala din Yemen a organizaţiei teroriste Al Qaeda.

 

Cel de-al treilea suspect, Hamid Mourad, în vârstă de 18 ani ar fi fost şoferul maşinii. Se pare că nu avea locuinţă şi stătea pe străzi, în Paris.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments