VIDEO. A murit inventatorul Justin Capră

0
129

Inventatorul Justin Capră a murit, luni seara, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde fusese internat cu o zi în urmă, conform managerului Spitalului, Alexandru Băloi.

Justin Capră, 82 de ani, suferea de mai mulți ani de diabet, el fiind internat în cursul zilei de duminică la Secția de interne a spitalului.
Băloi a precizat că nu cunoaște cauza în urma căreia a survenit decesul, aceasta urmând să fie stabilită după necropsie.
Justin Capră declara, anul trecut că are peste 130 de lucrări, dintre care aproximativ 50 brevetate, dar și o serie de colaborări naționale și internaționale.

El a fost decorat de Casa Regală a României în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat în luna martie a anului trecut la Castelul Peleș din Sinaia.
Virgilius Justin Capră este un inventator, profesor și inginer român cunoscut pentru numeroasele sale invenții printre care: rucsacul zburător, triciclul electric Oblio și Troty, cea mai mică mașină din lume – Soleta (cu un consum de 0.5l/100km), primul rachetonaut, automobilul cu motor de avion VIRGILIUS și multe altele.

Pentru cei care vor să ştie mai bine cine a fost Justin Capra, iată mai jos un interviu cu celebrul inventator:

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: obiectiv

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments