VIDEO/FOTO. Două orașe din suburbia Donețkului, sub asediul insurgenților. 20 militari ucraineni și-au pierdut viața

0
65

În satul Luganski, care se află la circa 25 km de Debalțevo, au fost distruse două puncte de control, ale militarilor ucraineni, transmite LB.ua, cu trimite la voluntarii care se află în zonă.

Potrivit surselor, punctele de control, unde se aflau circa 40 de militari ucraineni, au fost atacate. Spre seară, ucrainenii s-au restras, iar asupra lor, teroriștii mereu trag focuri. La moment, militarii ucraineni au pierderi mari: 20 de uciși, 13 răniți și trei au fost capturați.

În ajutorul militarilor ucraineni, au fost îndreptate 3 tancuri. tehnica grea a ieșit repede din funcțiune, dat fiind faptul că inamicul este mai puternic, menționează sursa.
Amintim că în regiunea Debalțevo dar și în oraș, se duc lupte de ieri. Au fost ucise două femei și un adolescent. În oraș nu este apă, curent electric și nici căldură. Voluntarii încearcă să evacueze civilii din oraș.

 

 

Și în Uglegosc luptele continuă
Insurgenții pro-ruși controlează orașul Uglegorsc, din regiunea Donețk, transmite comandantul batalionului „Donbass”, Semen Semecenko, într-o postare pe facebook.

„Orașul Uglegorsk se află sub controlul teroriștilor. Unele puncte de-ale noastre se țin. Atacul a avut loc ieri. După salvele de artilerie, insurgenții au înaintat cu tancurile. Pe parcursul ultimelor săptămâni, grupările teroriste au intrat în oraș, dându-se civili și au lovit din spate”, scrie Semecenko.
Potrivit militarului, în Uglegorsk se află tehnică militară a inamicului. Lunetiștii și-au făcut cuiburi în sectorul locativ civil. Orașul este foarte bine apărat.

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments