VIDEO. Noi provocări ruse: Un avion militar rus interceptează o aeronavă NATO

0
44

Presa occidentală prezintă noi dovezi care demonstrează temerile înaintate de oficiali NATO în ultimele luni, privind zborurile provocatoare și neanunțate ale avioanelor militare rusești în spațiul aerian european, interceptând aeronave NATO.


Este și cazul unei înregistrări publicate de către Business Insider, în care se poate vedea cum un Su-27 Flanker rusesc interceptează şi urmăreşte o aeronavă portugheză de patrulare maritimă, P-3 Orion.

Înregistrarea ar fi fost filmată în noiembrie 2014 de „unul dintre senzorii ataşaţi la Air Force-ul P-3 Orion MPA portughez – Maritime Patrol Aircraft – în timpul unei misiuni deasupra Mării Baltice.”

În imagini se observă cum un Su-27 rusesc înarmat se apropie la o distanţă sigură de avionul de supraveghere, foloseşte frâna pneumatică pentru a încetini, după care se retrage.

 

 

Potrivit sursei publicaţiei americane, este destul de obişnuit pentru Forţele Aeriene Ruse să lanseze un avion de luptă pentru a identifica şi escorta avioane de supraveghere ale NATO.

Un incident asemănător, care se putea solda cu un dezastru, s-a petrecut în apropiere de Norvegia. Un Mig rusesc a fost foarte aproape de a intra în coliziune cu un F-16 norvegian.

Zborurile militare rusești în apropierea statelor NATO au trezit îngrijorări în Occident, întrucât rușii nu trimit planurile de zbor, în aceste condiții existând pericolul unor ciocniri inclusiv cu aeronave civile.

Este și cazul unui avion de pasageri al Scandinavian Airlines, care a fost la un pas de coliziune cu un avion-spion aparţinând armatei aerului ruse, care nu-şi făcuse publice coordonatele, potrivit unui studiu al societăţii britanice European Leadership Network (ELN) privind actualele incidente periculoase între NATO şi Federaţia Rusă.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments