VIDEO. Nou atentat terorist la Harkov, Ucraina, soldat cu 12 răniți

0
111

Douăsprezece persoane au fost rănite luni, la Harkov, în nord-estul Ucrainei, în urma unei explozii produse în apropierea unui tribunal în care era audiat un militant al grupării de extremă dreapta „Pravîi Sektor”, a anunţat biroul procurorului local. Cel puţin două persoane sunt grav rănite, potrivit aceleiaşi surse.

 

Explozia a avut loc în timp ce militantul de extremă dreapta Mihailo Sokolov, audiat la tribunal pentru că a intrat înarmat într-un birou electoral pe 26 octombrie, părăsea clădirea alături de mai mulţi susţinători, au precizat martori unui corespondent al AFP. Toți cei răniți sunt activiști ai grupării de extremă dreapta

Autoritățile bănuiesc că și în acest caz ar fi vorba de un atentat terorist al prorușilor, în condițiile în care la locul deflagrației au fost găsite un drapel al Rusiei și o panglică bicolor.

 

Mai multe explozii provocate de dispozitive artizanale au avut loc în ultimele luni la Harkov, un oraş din nord-estul Ucrainei ferit de lupte spre deosebire de Doneţk şi Lugansk, dar unde ucrainenii și cetățenii cu simpatii proruse coabitează într-un climat extrem de tensionat.

Aceste atacuri au vizat sedii militare sau clădiri cu valoare simbolică. În noiembrie, 11 persoane au fost rănite în urma unei explozii produse într-un bar în care erau colectate fonduri pentru armata ucraineană.

 

 

Fostă capitală a Ucrainei şi mare centru industrial şi cultural din estul acestei ţări, Harkov a fost cuprins de manifestaţii separatiste în primăvara anului 2014. Spre deosebire de Donețk și Lugansk, mișcările separatiste au fost înăbușite la Harkov.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments