VIDEO. POVESTEA FABULOASĂ A ROMÂNULUI "TARZAN", CEL MAI BUN ÎNOTĂTOR DIN TOATE TIMPURILE

0
92

Puțini sunt cei cărora le sună cunoscut numele de Johnny Weissmulle, unul dintre cei mai celebri bănățeni din toate timpurile. Acesta este cel care a interpretat rolul celebrului „Tarzan” și astăzi se împlinesc 31 de ani de la moartea sa.

Viața timișoreanului Johnny Weissmulle este demnă de un scenariu la Hollywood. John Peter Weissmuller s-a născut în 2 iunie 1904, în satul Freidorf, devenit cu timpul cartier al Timişoarei. Peter Weissmuller şi Elisabeth Kersch au emigrat cu fiul lor Janos (după cum apărea trecut în actele oficiale, deoarece, în vremea respectivă, limba maghiară era folosită în toate actele oficiale) în America, la bordul vasului S.S. Rotterdam.

Johnny Weissmuller a început să practice înotul de la vârsta de 15 ani. La 20 de ani a devenit vedeta Jocurilor Olimpice din 1924, câştigând, pentru SUA, trei medalii de aur, scrie pressalert.ro.

În 1932, bănățeanul a debutat la Hollywood. Până în 1956 a turnat 34 de filme: între 1932 – 1948 a jucat în 12 filme „Tarzan”, următorii 13 ani a fost „Jungle Jim”, un fel de Tarzan îmbrăcat, a mai făcut trei filme în rolul „Johnny” (1954 – 1955) şi 23 de episoade TV din nou în rolul „Jungle Jim”.

Johnny Weissmuller a murit pe 20 ianuarie 1984 și, conform ultimei sale dorințe, înmormântarea a avut ca fond sonor celebrul strigăt al lui Tarzan.

 

 

 

 

 

 

Sursa: libertatea

 
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments