VIDEO ȘOCANT. Crime împotriva umanității comise de separatiștii ucraineni. ATENȚIE, scene care vă pot afecta emoțional

0
115

Sunt scene de război din Ucraina cum nu vedeţi la TV, încărcate pentru prima dată pe youtube pe 25 ianuarie. Arată soarta prizonierilor ucraineni capturaţi de teroriștii ruşi. Atenție! Sunt scene care vă pot afecta emoţional. Ceea ce se vede pe film este o crimă de război.

 

Convenţiile de la Haga interzic maltratarea prizonierilor şi interzic expunerea lor publică în ipostaze umilitoare. Or, atât parada prizonierilor prin oraş, scuipaţi şi bătuţi de lume, cât şi filmarea acestora de televiziunile ruseşti este o crimă de război.

 

Vedeţi pe la min. 18.00 microfonul băgat sub nasul unui prizonier este inscripţionat „Pervîi Kanal”, televiziunea publică rusă. Adică o instituţie de stat e complice.

 

Pe la începutul video ruşii aruncă nişte ucraineni morţi dintr-o dubă. Sunt prizonieri interogaţi şi apoi executaţi cu sânge rece, explică „În Linie Dreaptă”. „Nu avea sens ca ruşii să adune de pe câmpul de luptă cadavrele unor ucraineni, să le bage în dubă şi apoi să le arunce în centrul oraşului, doar ca să-şi bată mai apoi capul cum să scape de ele. Cred că prizonierii ucraineni au fost împuşcaţi în dubă. De exemplu, celui cu cască, de la sfârşitul scenei, se vede cum îi gâlgâie sângele din cap. Cred că era împuşcat cu un minut înainte să fie aruncat din dubă”, arată sursa citată.

 

 

Rusul care-i interoga la început, nu prea pare rus. De-abia pricep ce spune. Pare „cernozopie”, “cur negru”, adică cecen.

 

Interogatoriul de la început era în scopuri propagandistice, nu urmărea obţinerea de informaţii militare. Ruso-cecenul îi întreba pe rând: „Ce căutaţi aici la noi, de unde sunteţi?”

 

Şi amărâţii de prizonieri răspundeau: „Din Vinniţa, din Cernigov etc”,  sunt regiuni cu etnici ucraineni 100%, aflate la distanţă de Donbas.

 

Linia de mesaj a Moscovei pe care se pliază interogatoriul este: Cei din Donbas, adică rebeli, cazaci etc sunt paşnici, iar cei din Kiev i-au invadat. Mercenarii Kremlinului ar fi paşnici, îşi apără chipurile glia, că nu s-au dus ei la Kiev să atace.

 

Faptul că prizonierii ucraineni aparţin armatei regulate care acţionează pe teritoriul naţional nu se mai spune.

 

Aşadar, acest video care arată infracţiuni împotriva convenţiei de la Haga are următoarele scopuri:

1. Propagandă. Susţine mesajul Kremlinului că ucrainenii sunt “invadatori” în propria ţară.

2. Război psihologic. Să-i intimideze pe ucraineni care fie să dezerteze de frică, fie să nu se supună la încorporare.

Același mesaj l-a dat Vladimir Putin.

 

(Sursa: inliniedreapta.net)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments