VIDEO. TOP "Cele mai sigure maşini la ora aceasta în fiecare clasă". Doar "o japoneză" e în clasament, trei sunt nemţeşti

0
99

Judecătorul” No.1 în testarea siguranţei pe care o dau maşinile a scos un clasament al modelelor în care eşti cel mai protejat. Tu, pietonii şi pasagerii.

Euro NCAP a făcut topul în 5 clase: sedan de familie, maşina mică de familie, small MPV (monovolum compact), SUV mic şi supermini (clasa mică).

Pe lângă stele –  de referinţă pentru majoritatea clienţilor – Euro NCAP publică nişte procente la fiecare etapă de test. Sunt patru categorii – protecţia pasagerilor, protecţia copiilor, protecţia pietonilor şi eficientă sistemelor de siguranţă.

În prima clasă, cea a sedanurilor de familie (segment D), Mercedes Clasa C a ieşit cea mai sigură maşină. Procentele sunt foarte mari: 92% pentru protecţia pasagerilor, 84% pentru cea a copiilor, 77% protecţie pentru pietoni în cazul unui impact şi 70% este eficientă sistemelor de siguranţă.

 

 

 A doua clasă importanta în clasamentul Euro NCAP este cea a maşinilor mici de familie (monovolume).

Nissan Qashqai este cea mai sigură maşina aici: 88% protecţia pasagerilor, 83% protecţia copiilor, 69% protecţia pietonilor şi 79% eficienta sistemelor de siguranţă. Iată că Nissan e foarte aproape de Mercedes şi într-o categorie chiar stă mai bine. Trebuie însă să ţinem cont că este diferenţa între clase, nu ambele maşini au aceleaşi dotări şi sisteme de siguranţă, astfel că nu le putem raporta direct.

 

 

Volkswagen Golf Sportsvan (fostul Golf+) este a doua maşină nemţească în top. Cel mai mare procent l-a scos la protecţia pasagerilor – 87%. La siguranţa pietonilor în cazul unui accident, Golf Sportsvan a scos un rezultat satisfăcător – 62%. În clasa aceasta, Volkswagen e singura companie care a primit 5 stele. Jumătate dintre maşinile testate cot la cot cu Sportsvan au luat numai 3 stele.

 

 În penultima categorie premiată de Euro NCAP este Land Rover Discovery Sport. Şi maşina englezească a scos rezultate foarte bune (93%, 83%, 82% şi 69%).

 

Singura maşină în clasa ei care a primit 5 stele în 2014 este Skoda Fabia. Pe lângă ea au mai fost testate la impact încă 13 din aceeaşi clasă (B). Fabia a primit 81% pentru protecţia pasagerilor şi 69% pentru siguranţa pietonilor (peste Golf Sportsvan). Fiind o maşină mică este firesc să primească procente mai mici în totalul siguranţei.

 

O menţiune a primit Lexus NX, în categoria hibride/electrice. Dintre toate cele 40 de maşini testate de Euro NCAP în 2014, doar cinci au fost hibride/electrice.

Nissan Leaf, cea mai bine-vanduta maşina electrică 100% are 5 stele şi 89% la protecţia pasagerilor, 83% la cea a copiilor şi 65% sunt protejaţi pietonii în accident.

 

 

 

 

 

Sursa: incont

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments