Vremea se anunţă mohorâtă în weekend. Zonele din ţară unde prognoza arată ploi şi lapoviţă

0
42

Joi va fulgui în regiunile montane, iar în rest vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţa şi poate chiar ninsoare dar în cantităţi foarte mici.

În zonele joase din est şi izolat din rest se va produce ceaţă. Vântul va creşte în intensitate în vest şi în nord-est, dar şi la munte, pe creşte. Vom avea între 1 grad şi plus 8 grade.

În Dobrogea şi în Bărăgan vor fi înnorări dar şi scurte momente cu soare. Dimineaţa poate să apară ceaţa şi nu este exclus să se depună polei. Vântul nu va trece de moderat, iar temperaturile vor fi în uşoară creştere. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vor fi înnorări, dar e posibil să zărim şi soarele din când în când. În primele ore ale zilei poate să apară ceaţa şi vor fi condiţii de polei. Temperaturile în creştere faţă de ziua trecută vor ajunge la 5…6 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei este ceaţă în orele dimineţii, iar până la ora 10 este Cod Galben de ceaţă densă în judeţele Botoşani, Suceava şi Neamţ. Vizibilitate redusă local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. După ce se risipeşte ceata vom zări şi soarele. Şansele de precipitaţii sunt extrem de mici. Vântul va avea unele intensificări, iar maximele termice cresc cu 3-4 grade faţă de miercuri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş norii vor fi numeroşi, dar precipitaţiile pot să apară doar sporadic. Vântul sufla cel mult moderat, iar maximele cresc uşor. Şi vestul ţării va avea o zi cu înnorări consistente, dar şi soare mai ales în Banat. Vântul va avea unele intensificări, iar temperaturile, în creştere faţă de miercuri, vor fi peste nivelul normal al lunii ianuarie.

În ţinuturile centrale e posibil să se arate trecător soarele, dar în ansamblu vom avea vreme închisă. La munte mai vin ceva precipitaţii, pe spaţii mici, mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va avea unele intensificări pe creşte. Temperaturile vor fi în creştere uşoară. În sud-vestul ţării va predomina vremea închisă. Dimineaţa e posibil să apară ceaţă în zonele joase. Precipitaţiile vor veni doar izolat şi vor fi sub formă de ploaie sau lapoviţă; vântul nu prea îşi face simţită prezenţa, iar maximele ajung la 5 – 6 grade Celsius.

Şi în sudul ţării vor fi câteva reprize de soare după ce se risipeşte ceata matinală. Doar sporadic vor fi ploi sau lapoviţe şi se poate depune polei. După prânz se vor înregistra până la 7 grade Celsius. În zona Capitalei, joi tendinţă va fi de încălzire, dar să ştiţi că plafonul de nori va fi destul de gros şi vor fi precipitaţii şi în zilele următoare. Joi va fi burniţa, iar la noapte se va produce ceaţă. Maximă va ajunge la valoarea de plus 5 grade.

Se încălzeşte şi în regiunile montane, aşa că şi aici temperaturile maxime vor deveni uşor pozitive. Înnorările vor fi consistente, dar sunt şanse să apară şi soarele din când în când, iar precipitaţiile, predominant sub formă de ninsoare, vor fi în cantităţi mici. Vor fi condiţii să se producă polei, iar vântul va prezenta unele intensificări pe timpul zilei, iar la noapte va sufla tare. Asta se va întâmpla mai ales în zonele de creastă.

Vineri seara, prin vest va pătrunde un nou val de precipitaţii. Vor predomina ploile, iar în zonele de munte va ninge, local mai abundent. Vântul va prinde putere în toată ţara. Sâmbătă, la munte vor predomina ninsorile, în rest va ploua, iar duminică, va ploua în Dobrogea şi în Muntenia, va ninge la munte şi vor fi precipitaţii mixte în rest. Va fi cald în primele două zile, iar duminică se răcoreşte.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent10 lucruri despre sex pe care trebuie să le afli
Articolul următorMiniştrii de Externe ai UE discută noi sancţiuni la adresa Rusiei, în urma atacurilor de la Mariupol
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments