World Affairs: „Rusia are nevoie de Republica Moldova ca delimitare față de Europa”

0
57

Crimeea, Ucraina și Republica Moldova sunt spații cu ajutorul cărora Rusia poate menține distanța față de europeni, Caucazul îi asigură breșa de respiro față de turci și iranieni, Asia Centrală de chinezi, iar Belarus îi asigură sistemul de apărare și de concentrare a trupelor militare la frontiera cu Polonia și statele baltice, notează World Affairs în numărul din ianuarie/februarie 2014, transmite portalul infoprut.ro.

Regimul Putin a anunțat recent strategia militară a Rusiei până în 2025, în care vor fi injectate 770 de miliarde de dolari. Potrivit acesteia, investițiile vor fi suficiente pentru a administra periferia Rusiei și pentru menține Crimeea sub ocupație, mai arată sursa citată.  

 

Analistul George Friedman preciza în decembrie că în urma unei vizite în Rusia a fost asigurat de MAE că situația din Ucraina nu se va răspândi în ţările baltice, Republica Moldova sau Caucaz. ,,Am înţeles din asta că nu vor fi revolte ruseşti în ţările baltice, nici tulburări în Moldova şi nu vor fi acţiuni militare în Caucaz. Ruşii sunt deja prea extinşi în prezent. Ei trebuie să aibă de a face cu Ucraina şi să facă faţă sancţiunilor existente, oricât de mult ar putea îndura problemele economice. Vestul are resursele să facă faţă multiplelor crize. Rusia trebuie să facă faţă la această criză din Ucraina”, a subliniat fondatorul si directorul companiei de analiză strategică Stratfor.

 

 

 

(Sursa: infoprut.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO publicație rusească ironizează punerea în funcțiune a gazoductului Iași-Ungheni
Articolul următorBuncărul în care Hitler și-a petrecut ultimele zile va fi transformat în obiectiv turistic
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments