50% din alimentaţia zilnică ar trebui să fie crudă. Cum ajutăm organismul să aibă o imunitate puternică

0
78

60% din sistemul imunitar se afla în interiorul aparatului digestiv. Din acest motiv, alimentele pe care le consumaţi au rol decisiv în susţinerea sau deterioarea imunităţii.

Facem imediat lista comportamentelor alimentare dăunătoare. Printre acestea, alimentaţia sută la sută vegetariană sau, din contră, integral carnivoră.

Doctor Monica Schifirnet: „În mucoasa intestinală există un sistem de apărare prin tot felul de celule care permit ca noi să nu fim expuşi sau să facem boli legate de tot ce ingeram”.

Bacteriile care constituie microflora intestinală produc imunoglobuline. Mai exact contribuie la menţinerea unui aparat digestiv perfect. Pe de altă parte, tubul digestiv, dar şi sistemul imunitar nu pot funcţiona fără vitaminele B, C şi D, luate din hrană.

Organismul nostru ne cere din toate, atât de origine animală cât şi vegetală pentru a păstra un echilibru.

60% din sistemul imunitar se afla în interiorul aparatului digestiv. Relaţia dintre ele poate fi compromisă prin două comportamente alimentare diametral opuse. Să luăm exmplul hranei exclusiv vegetariene.

Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie oncologică: „Fibrele vegetale sunt degradate de către bacterii, în urma degradării rezultă acizi graşi cu lanţ surt care sunt cunoscuţi cancerigeni, în urma degradării rezultă alcooli cu potenţial toxic pentru celule din mucoasa intestinală, locul unde e generat cancerul”.

În colon, există două tipuri de bacterii – de fermentaţie şi de putrefacţie. Cele de fermentaţie participa la degradarea fibrelor vegetale. Cele de putrefacţie – la descompunera produselor animale.

O altă modalitate prin care vă dezechilibraţi este alimentia bazată preponderent pe carne. Carnea, în meniurile zilnice, înseamnă un stil de viaţă care nu va respecta genele. Mai exact condiţia de omnivor. Iată ce face excesul: aceasta generează nişte substanţe chimice de tipul amoniacului care, în contact prelungit cu mucoasa intestinului, acţionează ca un agent cancerigen.

Cel mai la îndemână toxic care acţionează pe tubul digestiv este alimentaţia, de fapt supra-alimentatia proteică.

Toate funcţiile organismului vă cer că, din tot ce consumaţi zilnic, 50% să fie în stare crudă. Această cantitate asigura nevoia de enzime provenite din hrană. Particulele vii participa la fiecare reacţie normală din organismul uman.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments