8 motive pentru care trebuie să consumi citrice

0
133

Când vorbim despre citrice, imediat ne ducem cu gândul la vitamina C, care se găseşte din belşug în aceste fructe. Citricele stimulează sistemul imunitar şi ajută la evitarea bolilor precum gripa sau răceala.



Dar nu numai acestea sunt beneficiile uimitoare ale citricelor, există şi altele mai puţin cunoscute, pe care vi le vom prezenta mai jos.

 

Ajută digestia
Citricele sunt bogate în fibră, care ajută la procesul digestiv. Portocalele spre exemplu, pot preveni ulcerul şi îmbunătăţi digestia. Dacă suferiţi de constipaţie cronică, neapărat trebuie să luaţi în calcul de a mânca aceste fructe în fiece zi.

 

O inimă sănătoasă
Nu toţi cunosc faptul că citricele nu sunt bogate doar în vitamina C, dar mai conţin şi potasiu. Potasiul ajută la menţinerea inimii sănătoase şi menţine stabilă frecvenţa cardiacă. Totodată, fibra conţinută în portocale combate colesterolul rău care poate afecta inima.

 

Previn cancerul
Aceste fructe exotice conţin şi limonoide, substanţe care ajută la prevenirea diferitor tipuri de cancer. Ultimele cercetări ştiinţifice au demonstrat că mâncând o portocală pe zi poți preveni cancerul la sân sau la stomac.

 

Îmbunătăţesc sănătatea ochilor
Portocalele, la fel ca şi morcovii, sunt bogate în vitamina A şi carotenoide, care hrănesc ochii. Pe lângă menţinerea unei vederi bune, vitamina A previne de asemenea apariţia bolilor de ochi. Citricele sunt recomandate şi pentru femeile care suferă de degenerescenţă maculară.

 

Previn formarea radicalilor liberi
Doriţi să preveniţi formarea radicalilor liberi şi să vă menţineţi o piele sănătoasă? Citricele vă pot ajuta. Acestea sunt cunoscute pentru faptul că sunt bogate în vitamina C şi în betacaroten, care pot preveni îmbătrânirea pielii. Portocalele conţin de asemenea şi o mulţime de antioxidanţi, care împiedică formarea radicalilor liberi.

 

Stabilizează tensiunea arterială
Portocalele sunt bogate şi în magneziu, care ajută la menţinerea stabilă a tensiunii arteriale în organism.

 

Te țin în formă
Citricele conţin o substanţă numită pectină, care vă poate menţine în frâu foamea şi pofta de mâncare.

 

Previn malformaţiile congenitale
Portocalele conţin vitamina B, ideală pentru femeile gravide. Vitaminele B ajută la menținerea stării de sănătate a mamei și a fătului. Totodată, se cunoaşte că vitamina B reduce riscul de anomalii ale fătului în uter.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Cum arată partea întunecată a Lunii, care nu poate fi văzută de pe Pământ
Articolul următorFrankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: „Cel puțin 50 de mii de oameni au murit în estul Ucrainei”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments