A stat 12 ani prizonier în propriul trup. Cum a reuşit un bărbat din Africa de Sud să arate familiei că e perfect conştient

0
162

O lecţie impresionantă despre speranţa în povestea unui bărbat din Africa de Sud: şi-a petrecut 12 ani prizonier în propriul corp, perfect conştient, în timp ce toţi cei din jur îl credeau complet lipsit de activitate cerebrală.

Ajuns la 24 de ani, a avut şansa uriaşă ca în sfârşit cineva să-şi dea seama că e lucid şi capabil să comunice. A reînvăţat să-şi transmită gândurile cu ajutorul unui computer şi al unui sintetizator, a scris o carte şi s-a căsătorit.

Martin Pistorius a fost un copil sănătos până la 12 ani, când, într-o zi, s-a întors de la şcoală cu o durere în gât. Starea lui s-a înrăutăţit rapid, iar medicii n-au ştiut ce să-i facă. În scurt timp, băiatul nu se mai putea mişca, nu a mai putut vorbi şi doctorii l-au declarat intrat în stare vegetativă.

Martin Pistorius: ”Medicii le-au spus părinţilor mei să mă ia acasă şi să aştepte să mor”.

Corpul lui continua să trăiască, dar medicii erau convinşi că Martin nu mai era conştient de ceea ce se petrece în jur. Însă adolescentul auzea perfect şi vedea tot, fără ca nimeni să ştie. Ba chiar şi-a auzit propria mamă dorindu-şi ca el să moară.

Martin Pistorius: ‘‘Pentru ea, fiul ei murise deja de când avea 12 ani. Am fost foarte trist şi supărat, dar am inteles-o”.

Martin a fost tratat cu brutalitate prin aziluri, dar cea mai mare suferinţă era să fie lăsat cu orele în faţa televizorului. Reuşea să se sustragă evadând în propria imaginaţie.

Martin Pistorius: ”Imi imagineam tot felul de lucruri, de exemplu că eram foarte mic sau că urcăm într-o navă spaţială şi zburăm departe. Sau că scaunul meu cu rotile se transformă că prin farmec într-o maşină zburătoare în stil James Bond”.

Salvarea lui a venit, după 12 ani, de la o asistenta care i-a îndemnat pe părinţii lui să-i mai facă nişte teste. Aşa s-a descoperit că tânărul avea activitate cerebrală perfect normală şi, cu tratament, curând a început să-şi revină. A învăţat să comunice, a făcut o facultate, are afacerea lui în domeniul IT şi, de curând, o soţie. Nu va mai putea merge sau vorbi niciodată, dar povestea lui este o lecţie pentru noi toţi.

Martin Pistorius: „Purtaţi-vă cu toţi oamenii cu bunătate, demnitate, compasiune şi respect, indiferent dacă ştiţi că vă înţeleg sau nu. Întotdeauna există speranţă, oricât de mica”.

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Nu o să uite niciodată această umilință! Cu ce a fost prins un bărbat pe Aeroportul din Budapesta
Articolul următorSimona Halep a fost supusă unui număr impresionant de teste anti-doping
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments