Adrian Sârbu a fost REȚINUT PENTRU 24 DE ORE. Procurorii îl vor ARESTAT

0
87

Adrian Sârbu a fost reţinut, luni seara, pentru 24 de ore, fiind acuzat de delapidare şi spălare de bani în dosarul Mediafax. Sârbu urmează să fie prezentat instanţei, marţi, cu propunere de arestare.

 

Acesta a fost dus cu mandat, luni seara, la Parchetul General, unde a fost audiat de anchetatori în dosarul Mediafax. Sârbu a fost ridicat de către anchetatori de la o întâlnire cu Vanghelie, care avea loc chiar în sediul Mediafax, potrivit B1 TV.

 

Avocatul lui Adrian Sârbu a declarat, luni seara, că omul de afaceri a fost informat despre acuzaţiile care i se aduc şi că acesta nu a dat nicio declaraţie.

 

„Nu a dat nicio declaraţie. A spus că mâine vrea să dea declaraţii. Nu am ce să vă spun mai multe”, a spus avocatul lui Adrian Sârbu.

 

Dosarul Mediafax

Adrian Sârbu este audiat în dosarul „Mediafax”, în care mai multe persoane, angajaţi ai companiei, au fost arestate la sfârşitul anului trecut. 30 de persoane sunt cercetate în acest dosar şi 11 au fost arestate.

 

Mai mulţi angajaţi ai Mediafax au fost acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii au susţinut că aceştia au creat un sistem de firme-fantoma, prin care au prejudiciat statul cu peste 3,7 milioane de euro, din taxe şi impozite neplătite.

 

Astfel, aceştia au creat şi aplicat o schemă de sustragere de la plata taxelor şi impozitelor, implicând constituirea unor societăţi fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilităţi materiale, profitând tocmai de situaţia acestora, societăţi ce au fost antrenate în circuitul comercial astfel alcătuit.

 

Procurorii mai susţineau că în acest fel compania era protejată, responsabilitatea platii taxelor şi impozitelor fiind transferată în sarcina celorlalte societăţi, împotriva cărora se declanşau măsurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor şi executare silită a acestora, proceduri inutile deoarece nu deţineau în patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

 

„Persoanele beneficiare ale drepturilor de autor, din care o parte semnificativă erau angajate şi la societăţile din grup cu contracte individuale de muncă, erau determinate de angajaţii de la resurse umane să semneze contracte de cesiune drepturi de autor cu aceste societăţi, fără a intra în contact direct cu reprezentanţii legali, în sensul existenţei unor negocieri a clauzelor de contractare a muncii acestora, de termene de livrare a produselor etc”, după cum au anunţat reprezentanţii Parchetului General.

 

Procurorii menţionau că angajaţii erau „puşi în faţa faptului împlinit ori de câte ori erau chemaţi la departamentul resurse umane” şi semnau documente fără a le citi, ca o simplă formalitate.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments