Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare şi clasa întâi. Afacerea bănoasă care s-a dezvoltat în paralel

0
52

Luni au început înscrierile pentru clasa pregătitoare şi clasa I. Din 23 februarie şi până în 3 martie, părinţii pot depune dosarele la şcoli.

Numai în Capitală sunt disponibile peste 12 mii de locuri. În ceea ce priveşte prioritatea, şi anul acesta rămâne valabil criteriul domiciliului, care le da câştig de cauza celor care locuiesc aproape de şcoală.

Părinţii au venit încă de la primele ore ale dimineţii să completeze cererile tip pentru a-şi înscrie copii la şcolile pe care şi le doresc. Sunt peste 350 de mii de locuri pentru clasa pregătitoare şi clasa I în toată ţara. În Capitala sunt disponibile aproximativ 12.600 de locuri. La fel ca în fiecare an, în cazul în care vor fi mai multe cereri decât locurile disponibile, acestea vor fi suplimentate, iar copiii vor putea fi înscrişi oricum.

În Capitală, bătaia cea mai mare se dă pe şcolile centrale. Dat fiind faptul că unul dintre cele mai importante criterii care stabilesc prioritatea este domiciliul, se observă şi o creştere a cereii pentru schimbarea domiciliului. Mai mult, pe internet au apărut mii de oferte de vânzare sau cumpărare a vizelor de flotant. În funcţie de zona, preţurile încep de la 50 de euro şi ajunng până la 300, în cazul şcolilor cu renume.

În ceea ce priveşte calendarul de înscriere, luni este prima zi în care părinţii pot să vină la şcoli şi să completeze cererile tip. Utima zi va fi pe 3 martie. În timpul săptămânii, orarul de înscrieri este între 8 dimineaţa şi 8 seara, iar sâmbătă de la 9 la 13. Listele vor fi afişate în 20 şi 21 martie. Cei care nu vor prinde un loc acum mai au o şansă în cea de-a doua etapă, 24 martie – 3 aprilie.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUcraina: Operaţiune antiteroristă la Harkov şi atentat terorist dejucat la Odessa
Articolul următorUrmează cele mai scumpe 48 de zile pentru credincioși. Ce se întâmplă în Postul Paștelui
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments