Caz medical deosebit la Spitalul Marie Curie. Doctorii vor separa o pereche de gemeni siamezi legaţi în zona abdomenului

0
114

Un caz medical deosebit va fi rezolvat de chirurgii de la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucureşti. Aceştia vor separa vineri o pereche de gemeni siamezi născuţi acum două zile.

Este o intervenţie dificilă, mai ales că unul dintre bebeluşi – numit „siamez parazit” – are malformaţii multiple şi nu s-a dezvoltat normal.

Micuţii s-au născut prin cezariană miercuri la Spitalul Universitar din Capitală şi au fost joi transferaţi la Spitalul de Copii pentru a fi pregătiţi de operaţie.

Cei doi fraţi sunt legaţi la nivelul abdomenului şi din primele investigaţii rezultă că au o parte din ficat şi din intestin comune. Aşa că medicii vor încerca să îi separe.

Unul dintre bebeluşi este dezvoltat rudimentar, s-a născut fără craniu practic este un siamez parazit iar medicii sunt nevoiţi să renunţe la el pentru că fratele lui să poată supravieţui.

Operaţia se va întinde pe câteva ore bune, iar medicii spera să poată să îi despartă pe cei doi, iar bebeluşul dezvoltat normal să crească.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv
 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments