Cum să bem alcool fără să ne îmbătăm

0
95

Medical Daily relatează despre o nouă soluţie “minune” care promite să rezolve o problemă veche de când lumea – cum să consumăm alcool fără să ne îmbătăm.

Propusă de Jim Koch, de la Boston Beer, reţeta este una foarte simplă. Înainte de fiecare seară petrecută la bere cu prietenii, ar fi bine să consumăm un amestec din drojdie uscată şi iaurt.

Există şi o explicaţie ştiinţifică. Drojdia uscată, cea pe care o găsim în comerţ la plic, conţine o enzimă numită dehidrogenază alcoolică (ADH), care descompune alcoolul în carbon, hidrogen şi oxigen, aşa cum el este metabolizat în mod natural în ficat.

Jim Koch afirmă că, din testele făcute, consumată cu iaurt, aceasta face alcoolul să fie mai uşor procesat de organism. Reacţia este mai rapidă sau mai lentă, aşa cum şi alcoolul face că unii oameni să se îmbete mai uşor sau mai greu.

Principalul dezavantaj al soluţiei propusă de cercetători este că drojdia matabolizează alcoolul în acetaldehidă, un bioproduct care este cancerigen.

Dacă nu te-a convins soluţia de mai sus, poţi apela la remediile „clasice”.

În primul rând, niciodată, dar niciodată nu amesteca băuturile! O regulă esenţială pe care e bine să o respecţi.

 Dacă a doua zi îţi este rău, încearcă tradiţionala zeama de varză. Bacteriile pe care le conţine favorizează digestia. Aşa că, la două-trei ore, consuma o cană de zeamă, asta până ce te vei simţi mai bine.

 O altă reţetă tradiţională anti-mahmureala este ceaiul de busuioc. Pune nişte busuioc într-un ibric şi fierbe-l timp de câteva minute. Busuiocul te va ajuta la digestie şi îţi va relaxa muşchii abdominali, aşa că, din două-trei cani, te vei simţi că nu.

 Ai băut vreodată cafea cu sare? Prepara o cafea tare, fără zahăr şi pune-i 2-3 linguri de sare. Chiar dacă are un gust oribil, o să vezi că îţi va face bine. Combinaţia cofeina-sare anihilează alcoolul din stomac şi te va pune pe picioare în câteva minute.

 O soluţie prea puţin cunoscută la noi, dar extrem de populară în ţările de la tropice, este sucul de mandarine. Stoarce câteva fructe într-un pahar şi dă-l pe gât. Îţi va anula senzaţia de greaţă şi va stimula digestia. E bun şi sucul de lămâi, pentru cei care au curaj să îl bea fără zahăr. Atenţie, dacă ai probleme cu stomacul, o să îţi dea arsuri.

 

 

 

 

Sursa: gadgetreport

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments