CUTREMUR în fotbal. DINAMO, anchetată de DNA pentru BLAT

0
63

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) s-a autosesizat după dezvăluirile din presă despre un presupus blat făcut de Dinamo la meciul cu Lazio, 1-3, din preliminariile Ligii Campionilor, manşa a doua, ediţia 2007/2008.

DNA a anunţat că, pe 27 ianuarie, a fost demarata o anchetă cu privire la posibilitatea că meciul Dinamo – Lazio să fi fost trucat.

„La data de 27.01. 2015, pe rolul D.N.A. a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind partidă de fotbal dintre Dinamo Bucureşti şi Societa Sportivă Lazio din Italia care a avut loc la data de 28.08.2007”, a anunţat DNA, conform ProSport.

Scandalul a început după o declaraţie a lui Cristi Pulhac, fotbalist la Dinamo la acea vreme. Pulhac a declarat că a avut suspiciuni la acel meci, mai precis că a simţiţi că nu toţi colegii au jucat cinstit! Ulterior, fostul acţionar dinamovist Vladimir Cohn a spus că blatul a fost făcut de Cornel Dinu şi Cristi Borcea, iar preţul a fost transferul lui Ştefan Radu la Lazio, pentru 7,5 milioane de euro, exact suma pe care Dinamo ar fi încasat-o dacă s-ar fi calificat!

Cornel Dinu a negat implicarea, dar a admis că meciul a fost blat şi a oferit o nouă persepctiva poveştii, aducându-l în discuţie pe Ioan Becali. De asemenea, Dinu a menţionat ca jucătorul care a făcut blat a fost Vali Năstase.

Dinamo a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, ediţia 2007/2008, după ce a fost învinsă de Lazio, la Bucureşti, cu scorul 3-1 (în tur a fost 1-1). DInamo a condus cu 1-0 la pauză, însă în repriză a doua Vali Năstase a comis în mod ciudat un penalty, iar italienii au egalat. Ulterior, Lazio a mai marcat de două ori şi s-a impus cu 3-1.

 

 

 

 

Sursa: rtv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments