Deranj la mansardă: Striblea și Șfabu se judecă pe viață și pe moarte

0
896

Judecătorul Șfabu l-a dat în judecată pe șeful Baroului și îi cere 9.000 de lei pentru reparații. Judecătorul stă la ultimul etaj într-un bloc din Arcu și îi plouă în casă. Avocatul spune că nu participă la plata lucrării pentru că trebuiau înlocuite doar câteva țigle.

 

Șeful Baroului Iaşi, Marius Sebastian Striblea, a fost acţionat în judecată de un fost judecător. Magistratul Traian Neculai Șfabu, în calitate de mandatar al mamei sale, Adela, le cere foştilor colegi de la Judecătorie să-l oblige pe Marius Striblea la plata sumei de 9.042 de lei. Totul a pornit de la schimbarea acoperişului în imobilul în care locuieşte decanul Baroului Iaşi.

 

Probleme cu acoperişul

Traian Șfabu a precizat în cererea adresată instanţei de judecată că mama sa, care este vecină de bloc cu şeful Baroului Iaşi, ar fi plătit pentru repararea acoperişului imobilului de pe şoseaua Arcu. Acesta a adăugat că firma de construcţii care s-a ocupat de înlocuirea ţiglei ceramice vechi cu tablă a calculat şi costurile care i-ar fi revenit fiecărui vecin, în parte.

Astfel, Șfabu a decis recent să-i dea în judecată pe vecinii care au decis să nu achite partea lor din contravaloarea lucrărilor respective. Aşadar, acesta i-a chemat în faţa instanţei pe cinci dintre vecini, dar, între timp, unul a decis să contribuie la plata facturii către firma de construcţii, astfel că reclamantul a renunţat la litigiul cu el.

 

Blocul în care stau cei doi avea acoperișul distrus

„Nu se putea locui din cauza infiltraţiilor!“

Reclamantul a adăugat că, din cauza vechimii ţiglei ceramice, de fiecare dată când ploua sau când ningea, pereţii imobilului aveau de suferit, din cauza inflitraţiei apei.

„Acoperişul era degradat. Lucrările au fost făcute pe cheltuiala noastră. Înaintea lucrărilor a fost întocmită şi o expertiză, care a arătat că ţigla ceramică de pe acoperiş era foarte uzată. Din cauza inflitraţiilor de apă, întregul imobil a avut de suferit“, a precizat Traian Șfabu în faţa instanţei de judecată.

El a adăugat că a încercat să rezolve problema plăţii facturii cu vecinii, prin mediere, dar că nu s-a ajuns la un consens cu aceştia: „Am încercat să rezolvăm problema amiabil, dar nu am avut un răspuns pozitiv. Costurile pentru fiecare proprietar în parte au fost calculate de către firma Trust Construcţii, cea care s-a ocupat de lucrări. Aceste calcule au fost efectuate pe baza suprafeţei fiecărui apartament, în parte, precum şi a spaţiilor comune din blocul Z 18“, a afirmat fostul judecător ieşean. El le cere acum magistraţilor să îi oblige pe cei patru vecini ai mamei sale la plata sumei totale de 28.098 de lei.

 

 Marius Striblea (stânga) spune că Traian Șfabu n-a avut acordul lui pentru o lucrare atât de scumpă

„Nu ne-a consultat, nu am negociat nimic!“

De cealaltă parte, vecinii le solicită magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să respingă acţiunea formulată de Traian Șfabu.

Astfel, Marius Striblea susţine în întâmpinare că nu are calitate procesuală pasivă, mai exact acesta spune că nu are niciun contract semnat cu Șfabu sau cu firma de construcţii, dar şi că nu a fost de acord cu schimbarea acoperişului din ţiglă ceramică cu tablă.

„Colocatarii nu sunt parte a contractului dintre Traian Șfabu şi Trust Construcţii. Noi nu ne-am dat acordul pentru modificările efectuate şi nici nu am negociat contractul respectiv. În orice caz, nu era nevoie de o lucrare de o asemenea amploare, ci era necesară doar înlocuirea unora dintre ţiglele ceramice de pe acoperiş. Reclamantul locuieşte la ultimul etaj al imobilului şi doreşte mansardarea pentru a-şi creea un spaţiu în plus, fără mandat din partea colocatarilor. Mai mult, nu s-a făcut dovada achitării contravalorii lucrărilor efectuate“, a menţionat Marius Striblea. În susţinerea afirmaţiilor sale, decanul l-a chemat ca martor pe unul dintre membrii Baroului Iaşi apropiat lui, avocatul Ciprian Mitoşeriu.

 

Citește și Cumătriile sufocă Iașul. Coman, Adomniței, Neagu, Boca, Forna: toate neamurile lor au sinecuri grase la stat

 

„Nu vreau să fac mansardă!“

Un alt vecin chemat în faţa instanţei susţine că, de fapt, în apartamentul respectiv nu locuieşte mama lui Traian Șfabu, ci chiar acesta din urmă, dar şi că el a blocat accesul spre podul imobilului, cu ajutorul unei uşi din termopan, deşi spaţiul respectiv este unul comun.

La rândul său, Traian Șfabu a negat că ar vrea să facă o mansardă şi susţine că, în mod normal, fiecare locatar al blocului respectiv ar trebui să contribuie cu bani pentru repararea acoperişului. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au amânat cauza până pe data de 11 februarie.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments